荃灣大鴻輝有好多食肆,特別多任食放題類,今次👦🏻👧🏻去咗間中式酒樓食任食點心同火鍋,由晚上6點可以食到11點半,無限時可以慢慢食。而且價錢好抵,成人$198一位,有長者咭嘅65歲長者仲有減$20優惠。呢度有12款鍋底選擇,我地揀咗澳門豬骨鍋拼沙嗲鍋。鍋底、點心同火鍋配料自己寫紙order,出面自助區會有支裝可樂、維他奶同各款罐裝飲品,雪櫃有其他火鍋配料,例如蔬菜、腸仔、魚蛋等等。仲有個熱食櫃,款式有雞肉串燒、椒鹽豬扒、炸雞軟骨等等。甜品有自家製桂花糕、椰汁糕、啫喱糖同多款口味嘅杯裝雪糕。💛點心推介💛鮮蝦燒賣皇豬肉同蝦肉比例剛好,餡料飽滿彈牙。招牌小籠包小籠包做到皮薄多汁,咬落去肉汁爆開,口感滿足。蒙古流沙包包身香滑鬆軟,入面做到流沙效果,呢款冇蛋黃碎,不過任食嚟講都唔錯。❤️火鍋推介❤️一級牛雙拼牛展充滿濃郁嘅牛味,細細片口感爽脆。牛脷大大片,厚薄適中,嫩滑容易咀嚼。海生蝦蝦肉結實爽彈,有蝦鮮味,鮮甜美味。脆肉鯇魚魚腩位切得厚肉,魚皮彈牙,肉質爽口有彈性,完全唔會有腥味,加啲豉油提鮮更好味。💜甜品推介💜焦糖爆谷杯裝雪糕打開成杯白色以為只係雲呢拿雪糕,食落有香甜嘅焦糖同爆谷味,幾特別值得一試

💛點心推介💛

鮮蝦燒賣皇
豬肉同蝦肉比例剛好,餡料飽滿彈牙。

招牌小籠包
小籠包做到皮薄多汁,咬落去肉汁爆開,口感滿足。

蒙古流沙包

❤️火鍋推介❤️

一級牛雙拼

海生蝦
蝦肉結實爽彈,有蝦鮮味,鮮甜美味。

脆肉鯇魚

💜甜品推介💜

焦糖爆谷杯裝雪糕
打開成杯白色以為只係雲呢拿雪糕,食落有香甜嘅焦糖同爆谷味,幾特別值得一試。

📍 常滿百家菜 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓
2024-03-04