依家好多舖頭食店都收得早,過左9pm同朋友食宵夜都唔知去邊好。我就有間私藏同朋友晚飯宵夜既好地方。難得今晚同friend見面dinner,飲啤酒+傾計,「川燒王」就最方便~邊食邊傾計期間,聽到外賣App無間段咁響(入單),廚房無停手係咁燒,就知依度幾受街坊歡迎😌🍖錫紙花甲粉份量都幾多,花甲肉漲卜卜好飽滿就知新鮮。味道極之鮮甜,食到最尾碗底都無沙,讚👍🏻粉絲煮得入味,order左微辣,但都有d辣勁,香氣四溢🍖蒜蓉原條茄子舖滿左滿滿蒜蓉,筷子一夾茄子肉一束一束,味道索滿左蒜味、豉油同孜然,入口好軟腍惹味😌店員上枱時捧上樽辣椒粉,可以自行加辣,叫左微辣既我都忍唔住狂加🤭🍖串燒類別:燒免治雞肉棒未食已經充滿孜然香氣,免治雞肉棒混左雞軟骨,變左好有咬口。外層燒到微焦,內裡雞肉mix軟骨,口感爽、嫩、多汁🍖脆香雞皮雞皮燒過之後迫晒油脂出黎,變得薄身又脆度十足,好似食薯片咁,好正👏🏼我就係鍾意咁脆身,多過較彈性(日式?)個種口感😁🍖燒雞中翼孜然粉包圍住雞翼,加上少少燶邊,好香口~雞翼夠大隻,咁先可以燒到入面嫩得黎有肉汁🍖燒五花腩肉串豬腩肉肥肉位置燒出來幾有彈性,而肉質又Juicy富嚼勁,有孜然辣椒粉

🍖錫紙花甲粉

🍖蒜蓉原條茄子

🍖串燒類別:
燒免治雞肉棒

🍖脆香雞皮

🍖燒雞中翼

🍖燒五花腩肉串
豬腩肉肥肉位置燒出來幾有彈性,而肉質又Juicy富嚼勁,有孜然辣椒粉調味,好香口惹味👍🏻
  • 花甲粉
  • 蒜蓉原條茄子