2019-02-20 40 瀏覽
今日同朋友去荃灣行街,去左個叫Olive Cafe既餐廳食野,佢係商場群附近,荃灣站數分鐘直達,非常之就腳。店內有很Relax的室外座位,想坐回室內也可以的。而Menu方面食物很多元化,今日我地就叫個豬手同牛扒兩個Set Dinner。餐前麵包叫左野之後店員就送上了一碟麵包,它暖暖地再加上枱上已準備了的醬料,開胃之選。是日沙律首先來個沙律開一開個胃先,沙律給人很清新清爽嘅感覺。是日餐湯之後店員就送上了餐湯了。湯非常之香口同埋醒胃,令人想一飲再飲。德國豬手豬手吃得出是即叫即製的,十分之新鮮。分量非常之驚人,估不到Set Dinner都有咁大嘅份量。味道十分之Juisy,不太油之餘亦不太咸,讃好!美國安格斯穀飼西冷扒另一樣推介之選,估唔到佢配合得十分不錯,牛扒絕對唔會太過硬或者太過咸,厚切大大件,大約七成熟,有牛味之餘又有口感,正!飲品最後叫了兩杯分別是涷檸茶同果茶,果茶十分足料,用上鮮果同上等茶包,甜甜地既解喝清爽之選,還不錯的,如果唔想飲酒既值得一試。

餐前麵包
麵包

是日沙律
首先來個沙律開一開個胃先,沙律給人很清新清爽嘅感覺。

2019-02-17
麵包