2021-05-30 359 瀏覽
拉麵台風開咗咁耐(已經8年)一直都有幫襯。初初開嘅時候香港都仲係好少拉麵店,到而家愈來愈多競爭都大咗。拉麵台風唔係最top 嘅,不過性價比高,唯一缺點係排得耐,特別而家限聚,佢只係坐一半人。今次星期六8:00pm到開始排,等咗45分鐘終於有得食。平時最鍾意係沾麵,因為係限定,今日食唔到。今次叫咗骨膠原拉麵同埋魚介豬骨拉麵。夏天食骨膠原唔會食到個人好熱。雖然冇湯,但係唔會乾,而且都好夠味。我今次要咗一半麵量,可能免費加一份配菜,今次加咗辣芽菜。另外嘅魚介豬骨湯。湯都好夠味,麵彈牙,叉燒都滑不過唔係好香,蛋好食。仲要份量多,$80真係算抵。叉燒有時一塊有時係一粒粒,我覺得粒粒好食啲,冇咁乾。記得以前剛剛開麵量仲多,不過叉燒好柴,有日本師傅。好似而家已經唔見日本師傅,可能去咗另外分店。

今次星期六8:00pm到開始排,等咗45分鐘終於有得食。

平時最鍾意係沾麵,因為係限定,今日食唔到。

骨膠原拉麵

我今次要咗一半麵量,可能免費加一份配菜,今次加咗辣芽菜。

魚介豬骨拉麵

另外嘅魚介豬骨湯。

• 沾麵
  • 骨膠原撈麵