今天放假休息,同朋友三個人黎左荃新呢邊行下商場,一早就聽講呢邊有韓國嘅goobne烤雞分店,行完街趁人少唔洗排隊嘅時候就黎食啦。我地就比較喜歡韓國料理,佢地嘅韓國小食都幾多,本來想點埋炒年糕,但係專門黎食烤雞怕食唔落就無叫到。先點左一個果味蒜香烤雞,蒜香味好香,加上有點蘋果嘅清新味,超好食囉,而且一d都唔硬,入面雞肉係嫩架,我地兩個大胃王一下就食完啦。然後另外再點左個蜜糖咖喱烤雞,呢兩個菜單都是goobne人氣款,只係微微有d甜,反面咖喱香味好濃。上次同呀媽去吃goobne佢就特別鐘意呢個口味,而且係脆皮嘅口感好好。呀媽話呢個烤雞比炸雞健康,仲好食D。哈哈呢個韓式雞蛋卷每次都要叫架,做到同紫菜包飯一樣,雞蛋的口感是無得頂,雞蛋有種入口即滆嘅感覺。入面有黃瓜、蘿蔔、午餐肉、海苔等等 如果鐘意淡口味的直接吃就很好吃了,鐘意有D味道嘅可以點埋個醬食仲爽。我朋友叫左杯鯊魚之淚,上次去尖沙咀店就想叫啦,一直心掛掛咁。我點就叫左個藍莓特飲,新出的凍飲都無飲過,平時又比較鐘意食藍莓。味道都算OK,以為會好酸但其實甜甜地,加冰之後仲好飲。下次仲要黎試埋藍莓沙冰,個樣都好OK岩打卡架。反正三個人印食到捧

果味蒜香烤雞

蜜糖咖喱烤雞

韓式雞蛋卷

藍莓特飲

味道都算OK,以為會好酸但其實甜甜地,加冰之後仲好飲。下次仲要黎試埋藍莓沙冰,個樣都好OK岩打卡架。反正三個人印食到捧住個肚走,最後仲打包D返去,下次食隨時叫外賣又得。
2019-02-24
果味蒜香烤雞