餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2010-04-15 35 瀏覽
我無去過澳牛,唔知佢嘅食物水準及服務質素如何,但既然一眾網友都把澳牛與華星作一比較,就趁今日睇醫生前同老公嚟華星試吓。我地點了一個常餐 ($28) 和一個油醬豬仔包 ($12). 等食物期間,環顧四周,發覺網友提及掛在牆上的唱片封套、華星時代海報、藝人簽名黑膠唱片等等都已經換掉,取而代之係一啲香港街道、風景等相片,頗有懷舊意味。講番食物,常餐叫咗叉燒通粉,火腿炒蛋+牛油多士,熱奶茶叉燒通粉: 叉燒當然無再興咁好食,淡貿貿,一般貨色火腿炒蛋: 蛋很嫩滑,有蛋香,好吃牛油多士: 多士好厚,好少食咁厚嘅多士,雖然唔係好脆,搽咗薄薄的牛油也不錯油醬豬仔包: 個豬仔包唔係好脆,但因為花生醬塗得滿滿,而且每一啖都食到花生粒,非常可口奶茶: 雖然我不懂品評奶茶,但總比我今早喝完嘅 Happy Lemon 曲奇奶茶好,起馬佢有茶香又有奶味啊!服務方面與一眾食評所講一樣,侍應生有禮、醒目又快手。

講番食物,常餐叫咗叉燒通粉,火腿炒蛋+牛油多士,熱奶茶
叉燒通粉: 叉燒當然無再興咁好食,淡貿貿,一般貨色
火腿炒蛋: 蛋很嫩滑,有蛋香,好吃
服務方面與一眾食評所講一樣,侍應生有禮、醒目又快手。

叉燒通粉
火腿炒蛋、厚多