星期五諗唔到食咩,收左工同大佬行左落佐敦睇下有咩好野食🙆🏻 行行下經過澳牛,心血來潮我地兩個都想食,就行左入去,由於未到七點都仲算早,未使係門口排隊可以直入😍澳牛門面係d比較古舊冰室既裝修。室內都係普通茶餐廳既樣,比較光猛。基本上十個有九個人入黎都係食呢到既常餐,麵包可以揀烘唔烘底,蛋可以揀煎蛋或炒蛋。識食既一定係叫多士炒蛋😍 呢到既炒蛋出名香滑,味道真係一流,係屋企點炒都炒唔到呢個水準,真係好好食☺️ 多士係厚多士,咬落好脆好有口感至於呢個叉燒意就比較平平無奇,至在食飽肚,意粉太林唔彈牙,叉燒又薄又少,完全唔惦🤦🏻‍♀️呢d傳統茶記既奶茶多數都好穩陣,澳牛當然都唔例外啦,口感超級滑,茶味夠濃,有少少少少澀,正!其實食完個餐已經好飽,但見到隔離枱嗌左個燉蛋好似好滑好好食,忍唔住都係叫左一碗,好在有嗌,完全無令我失望,真係好好食,佢既質感係有少少水,好似未完全熟得曬未鯨曬咁,但正因為未全熟,佢先咁滑! 唔止口感正,佢個味道都調得好食,甜度岩岩好十分推介中意食蛋既朋友一定要黎澳牛試!呢到食物款式唔多,唔特別,但真係好好食,除左個意粉😍😍 仲有,呢到既上菜速度係超級快,三分鐘內一定張食物送上😂
澳牛門面係d比較古舊冰室既裝修。

室內都係普通茶餐廳既樣,比較光猛。

常餐  (多士炒蛋火腿)

常餐  (叉燒意粉)

茶走

鮮奶燉蛋白

十分推介中意食蛋既朋友一定要黎澳牛試!呢到食物款式唔多,唔特別,但真係好好食,除左個意粉😍😍 仲有,呢到既上菜速度係超級快,三分鐘內一定張食物送上😂 所以就算門口要排隊大家都唔使嚇親,turnover好快的👍🏻👍🏻👍🏻
2017-11-17
常餐  (多士炒蛋火腿)
茶走
鮮奶燉蛋白