星期六同媽媽喺觀塘閒逛 行到有d餓同攰又擔心樓上小店多人等位就諗住去茶記嘆個茶餐😛媽媽問我有邊間推介 我就諗起之前喺朋友個studio叫過龍城既外賣 佢個避風塘豆腐真係一試難忘😋所以我地就去左龍城食tea喇! 一入到去就覺得龍城比一般茶記有格調👍🏽呢度既茶餐選擇幾多 有d option都比較少見~~媽媽就叫左個自選茶餐👉🏼野菌乾燒伊麵 ($39) 配春卷4條茶餐有伊麵食 真係第一次見🤭 食緊個陣聽到幾多人都係叫伊麵食~~伊麵入面除左有雜菌 仲有紅蘿蔔絲、豆芽伊麵唔會好軟腍腍 味道鹹度岩岩好~~春卷形狀比較扁平 餡料入面有豆芽同疑似係薯蓉(?)既食材勝在即叫即炸 好脆口啊!! 我就叫左 公司三文治($55)上枱之後我第一眼就比炒蛋吸引住🤩厚到好似玉子燒咁 正啊! 仲要幾嫩滑😋夾住既餡料除左有蛋 仲有午餐肉、火腿、炒蛋、生菜、蕃茄、芝士🧀相當豐富啊!! 😆每塊麵包都烘到金黃色 食完真係好滿足啊! 🥰對呢度既避風塘豆腐念念不忘😛所以今次都叫左碟同媽媽share!避風塘豆腐($36)呢碟小食比春卷更燙口 可見真係即叫即炸外脆內嫩滑👍🏽加上海量既炸蒜粒🧄 保證豆腐既四方八面都可以痴到炸蒜粒 好正

星期六同媽媽喺觀塘閒逛 行到有d餓同攰
又擔心樓上小店多人等位
就諗住去茶記嘆個茶餐😛
所以我地就去左龍城食tea喇!

一入到去就覺得龍城比一般茶記有格調👍🏽

呢度既茶餐選擇幾多
有d option都比較少見~~
媽媽就叫左個自選茶餐👉🏼
野菌乾燒伊麵 ($39) 配春卷4條
茶餐有伊麵食 真係第一次見🤭
食緊個陣聽到幾多人都係叫伊麵食~~

伊麵入面除左有雜菌 仲有紅蘿蔔絲、豆芽
伊麵唔會好軟腍腍 味道鹹度岩岩好~~

春卷形狀比較扁平
餡料入面有豆芽同疑似係薯蓉(?)既食材
勝在即叫即炸 好脆口啊!!

我就叫左 公司三文治($55)
上枱之後我第一眼就比炒蛋吸引住🤩
厚到好似玉子燒咁 正啊! 仲要幾嫩滑😋
相當豐富啊!! 😆
每塊麵包都烘到金黃色
食完真係好滿足啊! 🥰

對呢度既避風塘豆腐念念不忘😛
所以今次都叫左碟同媽媽share!
避風塘豆腐($36)
呢碟小食比春卷更燙口 可見真係即叫即炸
外脆內嫩滑👍🏽
加上海量既炸蒜粒🧄 保證豆腐既四方八面都可以痴到炸蒜粒 好正!!

飲品方面💁🏽‍♀️
一般餐飲有既 呢度都有 特飲既選擇比較多!

(左)柑桔蜜; (右)柚子茶
柑桔蜜同柚子茶同普通餐飲同價 唔洗額外加錢😏