喺西環呢邊有好多倫風格嘅酒吧餐廳,今日就試吓其中一間oldish。😁Avocado Toast ($92) [好味度:8/10]呢度起碼有成舊牛油果。🤩 底層嘅面包脆到好似嗰啲麵包脆片。😮 多士仲搽咗一層牛油,多一份味覺嘅層次。😜 咁牛油果嘅軟淋同多士嗰個鬆脆,係意想不到地夾,所以哩個組合我覺得幾好。😚Grilled US Prime Rib-Eye (10OZ) ($238)[好味度:6/10]哩個牛扒真係烤嘅,因為同喺外地食過嘅炭火烤牛排味道好似。👍 烤牛排同煎牛扒個味道係完全唔同,烤牛扒嘅肉味會重好多,但係調味方面就會較淡嘞。😉 配菜都唔馬虎,沙律個黑醋汁撈得啱啱好,薯條都係厚切。☺️ 但係有一個問題就係成碟嘢都落得太多鹽,鹹到飛起,我已經提醒咗佢哋,希望會改善啦。😥呢間餐廳有好多懷舊裝飾,好適合週末去chill一chill。😎Oldish(上環東街)⁣⁣⁣⁣⁣⁣其他評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣靚靚度(7/10)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣性價比(6/10)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣回頭度:應該會⁣⁣⁣⁣

Avocado Toast

Grilled US Prime Rib-Eye