【英倫風餐廳🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿,渡過good weekend|龍蝦包🦞+青口,不快都溜走🌬️】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #西灣河 - Cull ’N Pistol Hong Kong餐廳座落海邊🌊,加上開揚嘅格局,即使喺室內都感受到海風徐徐。加上嗰日去食個early din,唔算太多人,恬靜而舒適嘅氣氛真係難忘。尤其係最近好忙就更加令人懷緬呢種感覺(*´∇`*)野食大大份,我嗌完野食之後waitress仲打趣問朋友自己打算食咩,好在無加XD!食物質素都唔錯所以評分係4/5,值得一試。【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 龍蝦包配薯條|9/10 $208 麵包搽咗好多牛油🧈再烘,開啓咗邪惡大門。加上龍蝦🦞肉量足夠,又唔算太碎,配上適量蔬菜。口感分明又滿足!點樣辨別薯條🍟嘅好與壞?大概就睇你同friend清有幾快,呢碟係7分鐘內就住都食曬,有triple cooked嘅感覺同埋好熱身!這是正式錄用的comfort food!💆‍♀️◐ 蒜香白酒忌廉汁青口鍋🥣 (1 lb)|8.5/10 $168由於有得嗌2lb,所以開頭
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 龍蝦包配薯條|9/10 $208
這是正式錄用的comfort food!💆‍♀️

由於有得嗌2lb,所以開頭都有諗1lb會唔會唔夠,疑慮好快釋除!青口屬於中-大size,肉身幾juicy,忌廉汁都幾厚。食埋配上嘅幾塊麵包🍞就滿足了:)

◐ 意大利芝士蛋糕|7.5/10 $88
酒味唔算太重嘅Tiriamisu,幾香奶味。份量足夠,兩個人share 都還可以! 🍰

◐ Strawberry Shakes🥤🍓|6.5/10 $68
啲長輩好鍾意用”唔甜“去讚美甜品/本身suppose係甜嘅嘢,一直覺得呢句係廢話嘅我今日就有所感受喇。呢杯士多啤梨奶昔第一啖係可以,幾creamy,但有啲太甜。估計係液體嘅density嘅差距太大,最底嗰層糖水攪極都唔勻,搞到越飲越甜。最後我哋兩個人都飲唔曬一杯。。。。

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
Cull ’N Pistol Hong Kong
🥢 @cullnpistolhk
🚶 西灣河站A出口步行約4分鐘
📍 西灣河鯉景灣太康街55號蘇豪東A期地下GA1-3號舖
🏷️

地區:#laymao_西灣河 #laymao_SaiWanHo
分類:#laymao_英式 #laymao_british
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*