餐廳: My Ahjussi
資訊:

1K
2021-03-23 1165 瀏覽
今日朋友話想食韓國炸雞,即興去搵都吾系冇難度,佢住大角咀,又吾想去太遠嘅情況之下,唯有我去就佢囉😌大角咀咁啱原來就有間打卡餐廳系食韓式炸雞🍗訂位訂咗8點,如果walk in去就要花啲時間等候🙈我同朋友訂咗位都等咗10分鐘左右。餐廳最出名嘅炸雞,有成6種味道咁多!分6件同埋12件,12件應該真系好多人先食得曬😂Pizza啲款式都好吸引🤤最衰最近介緊澱粉,如果吾系一定叫一份試吓。呢度最特別嘅系有素食😳香港人食野其實都算系健康架喇,呢家素食都系大勢所趨,食啲野會相對健康。食親韓國野都好興有前菜,前菜有醃蘿蔔、甜蕃薯同埋泡菜,我吾食醃蘿蔔,朋友話正常味道🙊甜蕃薯好味😋即平時戈啲紫薯咁。泡菜豆腐鍋雖然話大家都應該食過,都未必間間韓國餐廳都有🧐呢度有就緊系叫啦。裡面嘅泡菜湯底好濃郁,酸酸哋咁樣好入味,豆腐都系,舊舊嘅軟硬度都啱啱好。炸雞第1款試咗鹹蛋黃炸雞,鹹蛋黃真系近年新興嘅趨勢🤤佢嘅鹹蛋黃味都有嘅,但冇話真系好明顯🙊食到某啲部分就有幾強烈嘅鹹蛋黃味,仲有好少部分嘅位好鹹🙈希望呢樣野可以改善一下。蒜香蜂蜜炸雞真系超好食❣️比起鹹蛋黃好食好多🤤蒜蓉同蜂蜜味都好濃,一隻味鹹一隻味甜,又同時吾會話比邊隻

泡菜豆腐鍋

黃金鹹蛋炸雞

蒜香蜂蜜炸雞真系超好食❣️比起鹹蛋黃好食好多🤤蒜蓉同蜂蜜味都好濃,一隻味鹹一隻味甜,又同時吾會話比邊隻味掩蓋咗邊隻味,呢樣野做得好好!食落勁juicy👍🏼
蒜香蜂蜜炸雞
朋友叫咗杯芒果乳酪,開頭期望吾大,覺得會好甜,飲落比想像中好飲😋套餐加$20我覺得系抵嘅。好清新嘅芒果味,完全吾會太甜,乳酪味好清新,牛奶味濃郁。
芒果乳酪

自己叫嘅飲品系玫瑰花茶🌹玫瑰味十分清新,最近因為對自己減肥比以前更嚴厲,好多甜嘅飲品都吾飲得☹️花茶成為咗我最近嘅恩物。玫瑰花味比我想像中更氛香撲鼻😍吾洗點加糖嘅飲品都可以整得好好飲。
玫瑰花茶
2021-03-19