2023-11-26 553 瀏覽
香港地有多間美式漢堡店,Shake Shack、Five Guys、Triple O’s係google搜索下都好易搵到,但咁多間黎講個人最鍾意都係Burgeroom,漢堡界黎講佢真係算最多唔同款式漢堡嘅餐廳,有多達六七十款,牛肉當然係最出色,亦有雞、海鮮、魚、素食等,小食和飲品種類亦非常多,一定會揀到你嘅心頭好🤭 最令人surprise嘅係佢仲有沙律可以揀!沙律仲有鵝肝、帶子、漢堡可以揀,滿足到唔想食麵包嘅人。飲品方面,真係我見過最多選擇嘅Burger店,有汽水、果汁、梳打、咖啡、朱古力、茶、酒精。🍔大烤菇芝士牛肉漢堡 Burgeroom必定要試佢個大啡菇🍄烤菇味道剛好,唔會烤過火牛肉多汁一啲都唔乾柴柴漢堡包烘到有啲乾,可能係想突出牛肉夠晒JUICY另外配上新鮮番茄🍅同蔬菜,增加口感同減低油膩漢堡包超大個,可以兩個人share一個🍔牛油果芝士牛肉漢堡漢堡包的包係比較厚身漢堡扒、蕃茄和芝士加埋牛油果幾款食材配搭在一齊係無得輸由於太足料我拎起都唔知由邊到食起好🤣🤣好彩係有分開一半咁我同朋友可以交換兩個口味食兩款漢堡大致相同,但是牛油果🥑漢堡比大烤菇芝士牛肉漢堡較fresh🐟鱈魚手指鱈魚手指

🍔大烤菇芝士牛肉漢堡
Burgeroom必定要試佢個大啡菇🍄
烤菇味道剛好,唔會烤過火
牛肉多汁一啲都唔乾柴柴
漢堡包烘到有啲乾,可能係想突出牛肉夠晒JUICY
另外配上新鮮番茄🍅同蔬菜,增加口感同減低油膩
漢堡包超大個,可以兩個人share一個

🍔牛油果芝士牛肉漢堡
漢堡包的包係比較厚身
漢堡扒、蕃茄和芝士加埋牛油果幾款食材配搭在一齊係無得輸
由於太足料我拎起都唔知由邊到食起好🤣🤣
好彩係有分開一半咁我同朋友可以交換兩個口味食

🐟鱈魚手指
鱈魚手指🍟非常有驚喜
大大塊、勁厚身,外層炸到脆卜卜
魚肉嫩滑又有魚味,他他醬酸酸甜甜
口感好 fresh,一啲都唔膩
  • 鱈魚手指配他他醬
  • 牛油果醬芝士牛肉漢堡