2020-05-22 925 瀏覽
今晚和朋友去開尖沙咀食飯,食完朋友心血來潮想食甜品,我就即刻想到去依間芝樂坊餐廳食芝士蛋糕啦~依間餐廳都勁出名,今晚終於有機會一食,八點來到都仲要等二十至三十分鐘先有位,所以決定拎走去其他food court食算~蛋糕櫃有好多蛋糕有不同選擇,件件都好吸引都幾難揀,最後揀左檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕,食完真係幾滿足的~檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕 $82Lemon raspberry cream cheesecake大大件賣相掂,連外賣盒設計都非常認真,蛋糕放在三角格位拎走好穩陣,連篤cream都有專用格位~芝士蛋糕口感幼滑細膩,青檸味清新帶微酸。每啖加點cream食無咁膩食落更滑,cream甜甜地就咁食都幾好味,餅底比較甜都係混cream食好~

檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕 $82
2020-05-21
5 分鐘 (外賣自取)
$41 (宵夜)