2022-09-15 133 瀏覽
呢間連鎖西餐廳主打手工薄餅同一系列嘅意粉、飯、小食同特色飲品~ 裝潢以簡約風為主調,座位寬躺舒適,好適合過嚟食個簡單又豐富嘅嘅晚餐😋 今次要咗佢哋嘅經典二人套餐,估唔到都幾有驚喜😍前菜有龍蝦湯🦞 同香蒜橄欖油炒野菌🍄 龍蝦湯入口順滑,湯底夠濃郁🍲 散發著龍蝦嘅香氣,入邊仲有少少龍蝦肉添!炒野菌用煎pan上,放咗一陣仍然熱辣辣😝 整體份量十足,香口惹味😎 雖然用橄欖油炒但唔會覺得好油膩~ 唔錯唔錯!主菜要咗鮮蘆筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉🥰 黑松露醬汁超級無敵濃郁🍝 意粉軟硬度適中,配埋雜菌簡直係perfect match😗 另外身為芝士控嘅當然要試試佢嘅芝士pizza啦🍕 上面有齊里哥特芝士、巴馬臣芝士🫕 意大利藍芝士同水牛芝士😘 芝士層好厚,味道十分濃郁🧀 而且超級拉絲🥹 係幸福嘅感覺呀!套餐升級嘢飲半價!士多啤梨雪糕梳打酸酸甜甜咁好開胃🍓 值得一讚係個雲呢拿雪糕,應該係自家製嘅~ 味道天然,入口即化🍨 雜果賓治都唔輸蝕!以橙汁🍊 西柚汁🍐 士多啤梨泥同梳打混合而成嘅一款飲品🍧 裏面仲放咗啲生果添~ 清甜解渴,消暑一流!

龍蝦湯
香蒜橄欖油炒野菌