米走雞最出名既一定係佢既黃金芝士雞煲🧀滿滿既芝士真係睇到都流曬口水🤤除左芝士雞煲之外,佢地既麻辣雞煲都好多人推薦。今次去到,就兩個煲都試左🙊好似有啲誇張,但係嗌完個芝士雞煲之後真係覺得唔夠喉,即刻再加碼嗌多個麻辣雞煲😂不過兩個雞煲我都好鍾意,好開心可以食曬佢兩款雞煲☺️  一開始店員會攞一盤調味料比你自己整都溝定個汁遲啲打邊爐用,有炸蒜、蒜蓉、麻醬、蔥花、芫茜同埋辣椒粒。嗌左好多唔同款既火鍋料食完雞煲之後打邊爐,下面介紹返啲我覺得值得叫既同埋特別啲既👍1️⃣黃金芝士雞煲 (大) (4人)($238)芝士既份量可以自己揀,芝士控諗都唔洗諗緊係揀最多既激量啦~個芝士雞煲係由五種唔同既芝士整成,芝士味道好濃郁而且有拉絲🤩雞肉食落好嫩滑,唔會好多骨,而且全部都係雞髀肉😋食完個雞煲之後仲可以加芝士湯落去繼續打邊爐,芝士湯好香奶香味, 用黎打邊爐一流!  2⃣️火焰麻辣雞煲 (小) (2-3人)($168)其實本身一心諗住黎嗌佢個芝士雞煲架咋,但係食完個芝士雞煲之後,真係覺得啲雞好好食,好想再食多啲🙈又見到隔離枱嗌個麻辣雞煲點曬火咁好似好勁咁,又忍唔住再嗌埋個麻辣雞煲。  揀左中辣,個雞煲黎到之後加熱左一陣

1️⃣黃金芝士雞煲 (大) (4人)($238)
黃金芝士雞煲

2⃣️火焰麻辣雞煲 (小) (2-3人)($168)
火焰麻辣雞煲
其實本身一心諗住黎嗌佢個芝士雞煲架咋,但係食完個芝士雞煲之後,真係覺得啲雞好好食,好想再食多啲🙈又見到隔離枱嗌個麻辣雞煲點曬火咁好似好勁咁,又忍唔住再嗌埋個麻辣雞煲。  揀左中辣,個雞煲黎到之後加熱左一陣,就有店員黎幫我地點火,然後再落啲辣醬炒個雞煲。一路炒一路聞到啲香味🤤中辣食落唔算話好辣好辣,但係真係好惹味🔥

3⃣️蟹子鮮蝦滑($88)
食落夠彈牙,而且份量都算多。

4⃣️哈哈蝦中寶($118)
呢個好推薦!一開始嗌既時候唔知係咩黎,淨係貪個名得意就嗌黎試下。佢係類似一件件巨型蝦滑,攘左啲真既一隻隻蝦係入面,食落好多蝦🦐啖啖都係蝦味。

5⃣️蜂巢冰豆腐 (全份)($44)
好索湯好索湯。無論加落麻辣湯定係芝士湯入面食都好正👍

6⃣️鯪魚釀豆卜($58)
 豆卜索湯,鯪魚唔會韌,幾彈牙,唔錯😌