餐廳: 星幕
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
芒果控抵食「香芒絮語」下午茶夏天最適合食香甜芒果之前食過一次星幕 (Cielo) 嘅下午茶覺得好抵食四月轉了「香芒絮語」下午茶即刻嚟試吓「香芒絮語」下午茶每一件都以清新香甜芒果入饌配搭出清香怡人的滋味🔸芒果蜜瓜凍湯配煙鴨胸 (熱情芒果配上清甜蜜瓜凍湯,再以煙鴨胸中和甜度,昇華整體的色、香、味層次)建議先攪拌再飲🔸芒果肉碎米纸卷 (薄如蟬翼的米紙卷外皮剔透晶瑩,包裹著肉碎餡料,配以清甜芒果及新鮮蔬菜,軟脆兼備,口感更為豐富)🔸芒果碎蛋蟹肉三文治 (鬆軟麵包夾著飽滿碎蛋蟹肉餡,配以芒果提鮮,份外惹味)🔸香煎北海道帶子配芒果沙沙 (整體軟嫩清新,是開胃必食推介)🔸炸大蝦天婦羅配芒果醬 (酥脆爽口的大蝦天婦羅配上香甜芒果醬,解膩又醒神)🔹芒果熱情果可麗餅 (法式可麗餅包裹著香甜芒果、面層配以熱情果汁及果籽,屬輕盈清新之選)🔹班蘭椰子芒果蛋糕 (雪白椰子慕絲包覆著香濃班蘭海綿蛋糕,中層為芒果啫喱,頂部飾以芒果粒,口感綿滑細膩)🔹芒果杏仁忌廉撻 (果撻飾以芒果花型設計,內層是法式杏仁蛋糕及吉士忌廉,令人一見傾心)🔹伯爵茶芒果千層酥 (法式千層酥配以伯爵茶吉士忌廉,甜而不膩)🔹芒果意大利芝士忌廉卷
芒果控抵食「香芒絮語」下午茶

🔸芒果蜜瓜凍湯配煙鴨胸
建議先攪拌再飲

🔸芒果肉碎米纸卷

🔸芒果碎蛋蟹肉三文治
(鬆軟麵包夾著飽滿碎蛋蟹肉餡,配以芒果提鮮,份外惹味)

🔸香煎北海道帶子配芒果沙沙
(整體軟嫩清新,是開胃必食推介)

🔸炸大蝦天婦羅配芒果醬
(酥脆爽口的大蝦天婦羅配上香甜芒果醬,解膩又醒神)

🔹芒果熱情果可麗餅

🔹班蘭椰子芒果蛋糕

🔹芒果杏仁忌廉撻

🔹伯爵茶芒果千層酥
(法式千層酥配以伯爵茶吉士忌廉,甜而不膩)

🔹芒果意大利芝士忌廉卷
(濃濃蛋香的豹紋海綿蛋卷捲著以意大利芝士打成幼滑的忌廉,造型別緻,美味可口)

別忘了一定要吃的自家烘焗芒果乾果英式鬆餅配自家製芒果果醬及濃縮奶油,香味濃郁,鬆軟美味

夏沫覺得最有驚喜是伯爵茶芒果千層酥
酥脆嘅千層酥配香濃的伯爵茶Cream
香濃得嚟又不會太甜,有驚喜!
  • Afternoon tea set