2018-10-20 151 瀏覽
打從數星期前發掘到夏雪呢間甜品店,就深深地愛上呢度。我現在平均每星期都要去一次先頂到癮!🤪每次去都試品同味道既甜品!款款都好好食!!!第一次去是食紫薯心太軟set,整到成件藝術品咁!好似星空一樣,又靚又好食!呢張相我直情用左黎做我電話wallpaper!!!!!心太軟唔會太甜 配埋豆腐雪糕真係天衣無縫!絕對推介!第二次就試左綠茶set,好日式,所有配料都好有口感!綠茶雪糕香濃!第三次食伯爵茶窩夫!佢會跟伯爵茶雪糕同伯爵糖漿~加埋個菠蘿竟然係從未想像過既March!不得不佩服老闆竟然諗到咁樣去配搭!!同場加映:朱古力Affogato⋯⋯將朱古力淋在朱古力雪糕上而成的一杯飲品,淨係淋上去既過程都已經好玩又呃like!仲要唔會太甜,兩者融合後恰到好處!第四次竟食左咖啡窩夫,配既咖啡雪糕好香Espresso affocato都好香濃,將咖啡混合雪糕後,咖啡既苦澀味會消失,反而好似加左奶咁,又滑又香!再試紫薯心太軟既同時,亦都試左紫薯affocato,呢度既紫薯真係好高質!配豆腐雪糕真係我最愛既組合!!呢間店仲有一個好吸引人既地方,就係員工好友善!超愛呢度!!仲有一隻柴犬會經常出現,令人心思思想
打從數星期前發掘到夏雪呢間甜品店,就深深地愛上呢度。
我現在平均每星期都要去一次先頂到癮!🤪
每次去都試品同味道既甜品
款款都好好食!!!
紫薯心太軟加窩夫

呢張相我直情用左黎做我電話wallpaper!!!!!
心太軟唔會太甜 配埋豆腐雪糕真係天衣無縫!絕對推介!

綠茶心太軟

伯爵茶窩夫

朱古力affogato

咖啡窩夫

第四次竟食左咖啡窩夫,配既咖啡雪糕好香
Espresso Affogato

紫薯affogato

呢間店仲有一個好吸引人既地方,就係員工好友善!超愛呢度!!
仲有一隻柴犬會經常出現,令人心思思想成日黎探佢!
2018-10-20
$50 (宵夜)
紫薯心太軟加窩夫
綠茶心太軟