尖沙咀依間「8Five2 Restobar」主打正宗墨西哥菜,Staff主要都係Non-local嘅人,所以落Order都係用英文,每碟菜式都色彩繽紛,好似將彩虹食咗落肚咁,菜式份量多,健康又飽肚。*此餐廳收取加一服務費。辣椒蝦墨西哥捲餅(單點$148),雖然只係得兩件捲餅,但兩件捲餅都包得超紮實,如果係正常人食量的話,食完都應該已經幾有飽足感;內有蝦仁、芝士、Brown Rice炒飯、墨西哥辣椒、沙律菜、綠莎莎醬;蝦仁口感爽彈,味道鮮甜,芝士份量多,Brown Rice炒飯味道微辣,配菜包括有醃漬紫椰菜、牛油果醬。雞肉墨西哥脆玉米片(單點$138),表面鋪有辣椒粉,最令我驚喜嘅係表面、底部都鋪有墨西哥芝士酸奶,芝士酸奶口感稠身,芝士味道濃郁,用嚟作為Nacho嘅蘸醬,食極都唔覺得肥膩,但又好有罪惡感;辣手撕雞肉肉質嫩滑,辣度5分,食落充滿辣水牛城醬味道;紅Nacho、紫Nacho口感香脆,本身配以芝士酸奶食用,配以Sour Cream、牛油果醬食用,味道清爽;配料包括有豌豆芽、芫荽、墨西哥辣椒。墨西哥牛肉玉米餅沙律(單點$138),好足料,包括有墨西哥碎牛肉、玉米餅、牛油果、Mozz

*此餐廳收取加一服務費。

墨西哥牛肉玉米餅沙律(單點$138),好足料,包括有墨西哥碎牛肉、玉米餅、牛油果、Mozzarella Cheese、番茄莎莎、石榴、車厘茄、羅馬生菜、豌豆芽、Sour Cream,墨西哥碎牛肉食落帶有香料味道,整體食落味道清新。

巴斯克焦香紅絲絨芝士餅(單點$78),表面鋪有藍莓、桑莓、草莓醬,蛋糕口感鬆軟、濕潤,食落甜度適中,略嫌與巴斯克芝士蛋糕沒有任何關連,只係Red Velvet Cake。
  • 雞肉墨西哥脆玉米片
  • 辣椒蝦墨西哥捲餅