餐廳: 星洲總廚
資訊:

🌟 呢餐係:「好似去日本旅行搵隱世拉麵店」嘅一餐懲罰節第三彈!坡妹今日帶大家去大角嘴一間新加坡菜🤩 位置都好偏僻,旺角行過去都要成20分鐘🥵 諗返起去日本旅行搭超耐車,行好遠搵啲隱世拉麵店咁😂 但係好彩去到唔洗排隊,直接有得入,食物都好快到🥳🐷 招牌厚切豬扒喇沙 $64喇沙湯底好正宗!但係少咗pat精髓(aka個sambal醬)我自己就幾鍾意,甜甜地,好香椰漿味😋 雖然話係摻摻,但係佢啲米粉同麵都唔係mix得好暈,好似食緊一碗有兩款嘅粉麵😂 豬扒又大塊又多🤯 我地兩個人食都覺得好夠侯😛 炸得好酥脆,入面就好淋🥰 唔算好juicy,但係都ok滑👍🏻 但係住咗咁多年都冇喺新加坡食過/見過😂🐮 焗咖哩雜菜農夫包 (小印度牛腩) $98農夫包好大份😱 我地兩個人都食唔曬咁濟!🥶 麵包蓋焗得好脆之餘,搽咗牛油,有滲牛油鹹香。因為揀咗牛腩,所以就一定要陪小印度咖哩汁。味道唔算好辣,傑傑地,幾啱我口味。好食但係就略為普通咗啲,唔算係必點。🥥 椰青 $39同佢其他嘢食俾都算貴🥴 但係今日個椰青都好大個,好多水👍🏻 🍋凍檸茶 +$3普普通通,正常發揮。環境質素:🌕🌕🌕🌗🌑食物質素:🌕🌕🌕🌗🌑CP值:🌕
🌟 呢餐係:「好似去日本旅行搵隱世拉麵店」嘅一餐

🐷 招牌厚切豬扒喇沙 $64

🐮 焗咖哩雜菜農夫包 (小印度牛腩) $98

🥥 椰青 $39
同佢其他嘢食俾都算貴🥴 但係今日個椰青都好大個,好多水👍🏻

🍋凍檸茶 +$3
普普通通,正常發揮。

環境質素:🌕🌕🌕🌗🌑
食物質素:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌕🌑
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑

雖然佢位置好尷尬,旺角行過去都真係好遠下,但係$60有嗰正宗嘅喇沙同埋好味豬扒我又覺得ok喎😋 野食又大份又平,好抵食。員工又friendly🥰 雖然我喺新加坡住咁多年都冇食過冇見過個豬扒,連牛腩都要專登返香港嘅時候食茶記必嗌😂 如果大家想食真.正宗新加坡菜呢度嘅menu可能選擇唔多。但如果想過下口癮,我就覺得可以黎試下~🤩
焗咖喱雜菜農夫包(小印度牛腩)
2021-05-03