星期日放假就去下新地方搵野食。同屋企人黎食lee 間餐廳, 講真環境都真係幾舒服。係一個公園入面,所以你從餐廳望出去,見到公園d花草樹木同埋佢裡面裝潢幾闊落。放假黎真係幾好.....雖然環境就真係勁正,但我覺得d野食真係有待改進。我地一行4人叫左個牛肉烏冬,芝士汁鮮蝦意粉同兩個English brunch, 芝士肉醬薯條. 第1個到嘅係意粉,見到嚇窒左。個碟好大,但個粉唔多。味道普通。跟住黎左我叫嘅烏冬,樣望落幾正,但食落我就幾失望。我本身係好鍾意食烏冬,而且見佢話燒牛肉再加讚岐烏冬,心諗應該無死。 首先,湯頭其實都唔差。但敗筆係烏冬,我諗佢煮得太耐,食落去嘅烏冬唔彈牙加有一pat pat, 滑潺潺。非常難食.....仲有舊牛肉好韌,好難咬斷。之後個Brunch 同薯條都黎。我只可以講brunch 係無咩特別。係個薯條叫幾好食,同埋個飲品(蘋果蜜桃綠茶)係幾好飲。 大致上黎講如果放假黎同朋友飲杯野,hea 下就幾好。但食就一般般啦!

雖然環境就真係勁正,但我覺得d野食真係有待改進。

車打芝士汁鮮蝦我意粉

燒牛肉麵豉湯讚岐烏冬