2017-07-20 259 瀏覽
朋友最近生了個 B 女, 一直想見但都無機會, 今天終於約到了.其實湊住個 B, 搵餐廳就真係一定要搵 D 闊落 D 舒服 D 先得. 唔係就連 BB 車都入唔到.......剛巧朋友女又想試下呢間最近幾多好評既餐廳, 聽聞環境不錯. 就早 3 日訂位了. 由於有訂位, 去到就立即可以入座了. 剛好有台WALK IN 客因為滿座無訂台入唔到來.... 餐廳樓低高, 台和台之間寬敞闊落, 太好了 ! 經理見有BB, 仲好貼心噤問我地要唔要BB座椅. 張BB椅望落去都幾舒服噤架 ~服務生送上麵包欖 : 麵包好味, 又熱又軟, 有南瓜容同燒大蒜, 跟麵包一齊食, 好味 ! 凱撒沙律好好味, 尤其沙甸魚同芝士脆, 真係好正, 拍得住酒店質素.跟住就到蜆肉意粉, 上碟時見到仲有隻溫泉蛋係面, 我至愛 ! 肉眼扒, 經理話最好4-5成熟, 就按佢噤ORDER 左MEDIUM RARE. 呢度既廚師真係唔錯. 真係外熟內軟的. 雖然配上 3 種醬汁, 但廚師已在煎牛扒時放了一點調味, 根本唔洗任何醬汁都好好食. 我差唔多無點過D醬汁. 最後忍唔住叫埋個甜品. 呢個甜品值得推介 ! 正 ! 我地係度食

服務生送上麵包欖 :
麵包欖

凱撒沙律
蜆肉意粉

肉眼扒

熱情果白朱古力奶凍
最後忍唔住叫埋個甜品. 呢個甜品值得推介 ! 正 !

我地係度食左傾左 2 個幾鐘, 無被人趕之餘, 經理仲成日行過來問我地有無乜野需要. 仲同佢傾左幾句計添.

2017-07-14
紀念日