2020-03-04 84 瀏覽
難得悠閒既一日,想係舒適寧靜既地方慢活下,the cupping room coffee roaster就符合我既條件,店面以木為主,設計簡單但座位舒適,可以嘆杯咖啡慢慢,同朋友閑聊一下黃昏時分好多咖啡店都準備關門,但呢間咖啡店近日出左night time combo,開放埋晚市時間,好適合上班一族放工之後鬆一鬆店員熱心款待介紹佢地night time menu,餐牌有幾款都係佢地平日受歡迎既食品,再做左小小既改良,價錢仲包埋一杯飲品,非常合理Creamy truffle tagliolini with chicken意粉既軟硬程度適中,質感有嚼勁,掛上較creamy既蒜香黑松露醬汁,每一啖都品嚐到黑松露既香味,但唔會覺得膩;雞胸煎得微焦,切成可以一啖入口既size,肉質嫩滑有肉汁,整體口感豐富Spicy pulled pork eggs benedict表層既egg benedict 一切開就有流心狀態,中層夾左香葉同辣味豬頸肉,豬頸肉係整成絲狀,食落好似豬肉鬆咁,配合埋香脆既toast一齊食好易咬,微辣既口感夠惹味,有少許驚喜Flat white用oat milk沖既flat wh

Flat white
用oat milk沖既flat white 奶泡綿密,入口香滑,咖啡味濃得黎帶有淡淡既燕麥奶香,味道唔錯

Filter coffee-red bourbon honey
日本🇯🇵得獎咖啡☕️有black plum,coffee blossom同green grape,入口有淡淡既果香,black plum 既香味比較突出,帶微酸但唔會有苦澀味,好特別又另類既咖啡,值得一試

2020-03-03
  • Egg Benedict