2016-12-27 238 瀏覽
CAFE在旺角可以說是多不勝數,今天我跟朋友揀好呢間食聖誕節既晚飯同埋聊天,餐廳的環境舒適,坐位位置寬闊。蜜糖雞翼($68)首先食了一個前菜蜜糖雞翼,雞翼有切開左一半先料理,除左可以更好的掌握火喉之外,還可以更方便女仔食,都幾貼心既煮法,雞翼十分入味,加上外皮脆香,但肉質卻十分嫩滑,十分開胃。德國三色腸蕃茄意粉($88)主菜是德國三色腸蓄茄意粉,一見到就知道係好邪惡既一個意粉,外表已經十分吸引,食落口果然十分濃郁既蕃茄味道,加上上面有一層芝士,就令到味道更加香濃,配料有德國腸,跟蕃茄味道十分夾,肉味濃但有蕃茄既酸甜味道令你不會食得有膩既感覺。另外份量方面也十分多,性價比十分高。Haagendas雪糕心太軟($98)食完主菜當然要食埋甜品先算係完美啦,我地揀左呢個Haagendas雪糕心太軟,雪糕不用多說是HAAGENDAS雪糕,十分幼滑甜美,而心太軟外皮是十分香脆的,中間的朱古力流心的狀態,流出來跟外面既雪糕一齊食,一冷一熱口感更加豐富。係旺角鬧市找到坐得舒適既地方食到好味既食物又可以同朋友慢慢地傾計,真係好岩聚會,下次會約埋一大班人再黎。
蜜糖雞翼
蜜糖雞翼($68)
德國三色腸蕃茄意粉
德國三色腸蕃茄意粉($88)
Haagendas雪糕心太軟
Haagendas雪糕心太軟($98)

2016-12-21
聖誕節