2021-09-28 853 瀏覽
今日係朋友介紹之下走左去「凱悅軒」嘆中菜,平時只係間唔中去隔離既Chin Chin Bar飲野,經過「凱悅軒」都未有機會試,今晚終於有機會🤩環境唔洗講,乾淨企理,地方都好闊落,服務員都非常有禮貌👍🏻食物方面,叫左「四寶燉萬壽果」、「雲腿玉簪蝦球」、半隻「脆皮茶香雞」同埋「雙菇魚湯鴛鴦米」。「四寶燉萬壽果」:😉😉😉😉😉只能夠講依個湯係必點,佢貴係有佢既原因,湯好足料,食到好多蟹肉,湯都好鮮甜,飲完個湯記得要一定一定食埋啲木瓜肉去,平時唔係點食木瓜既我都將啲木瓜肉清得一乾二淨,好甜既木瓜肉🤤「雲腿玉簪蝦球」:😉😉反而本身好大期望既蝦球就有啲失望,雲腿係切到細粒到完全唔覺有雲腿咁,係間唔中先食到咸咸地既味,蝦球因為雪藏蝦既關係,都係無咩味。「脆皮茶香雞」:😉😉😉😉😉茶香雞都係必點,上菜既時候已經聞到陣煙燻既味,食落雞皮都好脆,加埋佢酸酸地既醬汁成碟都好惹味。「雙菇魚湯鴛鴦米」:😉😉😉個人覺得不過不失,魚湯比想像中淡左啲,菇味都唔夠香,不過中意食返清清淡淡啲既朋友仔可以叫依個。個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉環境:😉😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉

環境唔洗講,乾淨企理,地方都好闊落,服務員都非常有禮貌👍🏻

「四寶燉萬壽果」:😉😉😉😉😉
四寶燉萬壽果

「雲腿玉簪蝦球」:😉😉
雲腿玉簪蝦球

「脆皮茶香雞」:😉😉😉😉😉
脆皮茶香雞

「雙菇魚湯鴛鴦米」:😉😉😉
雙菇魚湯鴛鴦米

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉
環境:😉😉😉😉😉