2024-01-01 136 瀏覽
今日去咗間餐廳,幾有型嘅擺設,感覺滿滿的。🍽 先講羅宋湯啦,簡直係湯中溫暖擁抱,材料豐富得嚟,湯底香濃,每一啖都飲到瓜粒同菜粒,齋飲都飽肚。至於果醬九宮格多士,講真咁多口味一次過俾我揀,真心有啲手忙腳亂,但每款果醬都各有特色,個人至like玫瑰蘋果,清新得嚟夠哂特別。海鮮意粉上菜嗰一刻,個龍蝦味已經四周飄散,個人最鍾意嗰兩粒煎香香嘅生蝦,啖啖肉感,正呀!🍤 玫瑰蘋果醬雞翼都勁正,玫瑰同蘋果醬真係match到好,微甜又帶點香氣,開胃到不得了~ 點都唔至得厚味,得意得意!總結落嚟,係店裏面食到嘅每樣嘢都有自己特色,惹味得嚟又唔失格調。下次仲想試下其他款果醬,而家先知道原來果醬可以玩到咁多花樣!👍👍👍