2020-12-06 339 瀏覽
今日 我和朋友去冰室食Lunch~幾個月前,我睇到YouTube講龍門冰室嘢食唔掂(食物一上枱已經喺凍、芝士無芝士味、奶茶的茶抵唔掂)。今日,我哋專登去龍門試試龍門冰室嘢食,睇下質素如何。環境:地下喺細瓷磚,牆身鋪了白瓷磚,係舊冰室風格,非常懷舊~枱面有消毒酒精& 裝口罩用的紙袋。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽黑椒卡夫芝士雞扒撈丁餐:芝士原塊芝士上,真材實料。黑椒&芝士撈埋公仔麵一齊食,好味。雞扒非常Juice。是日常餐-鹹牛肉玉子燒拼炸蝦:鹹牛肉玉子燒好味,炸蝦嘅蝦尾炸到非常脆,我朋友連蝦尾都食埋。蒜蓉汁撈飯好味,鹹牛肉玉子燒及炸蝦都可以點一點蒜蓉汁時菜-蠔油西蘭花:今日我心血來潮想食菜,所以問問店員有冇菜,店員推介蠔油西蘭花。蠔油喺另上(你鐘意加幾多就加幾多),最後我喺加曬啲蠔油落西蘭花。蜂蜜紅棗茶:本身喺想叫奶茶試試茶底,蜂蜜紅棗茶是可免費轉飲,即時吸引咗我。它非常潤喉,岩曬有少少喉嚨痛嘅我。凍檸茶:有4片厚檸檬,真係落足料,而味道就正正常常上枱嘅食物喺熱,食物非常足料,好明顯冰室喺有改善。整體上,龍門冰室嘅食物質素比我預期之中好好多,心知超出預期嘅好,可能本身自己對龍
今日 我和朋友去冰室食Lunch~

今日,我哋專登去龍門試試龍門冰室嘢食,睇下質素如何。

枱面有消毒酒精& 裝口罩用的紙袋。

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

黑椒卡夫芝士雞扒撈丁餐:芝士原塊芝士上,真材實料。
黑椒&芝士撈埋公仔麵一齊食,好味。
雞扒非常Juice。

是日常餐-鹹牛肉玉子燒拼炸蝦:鹹牛肉玉子燒好味

凍檸茶:有4片厚檸檬,真係落足料,而味道就正正常常

上枱嘅食物喺熱,食物非常足料,好明顯冰室喺有改善。
,可能本身自己對龍門冰室期望唔太高啦。

CP值🌟高

2020-12-06