舊墟小店~食物正常但衛生環境好大進步空間😵‍💫💛冬陰功吉列蝦義大利飯 $79講左食物先啦,好耐之前都有食過幾次,一直覺得食物唔錯,今次黎發現轉左menu,就試下冬陰功義大利飯。呢個combination比較少見,幾fresh既🫠但食落有少少失望,頭幾啖都有酸有辣,但之後越食就越鹹,食左一半都無再食了,可能比較適合重口味人士(利申本身自己唔算食得清淡㗎下😂)。吉列蝦有3隻,呢個價位有3隻而且唔算太細, 份量上就幾ok既,但略嫌炸粉太厚,但食落都算脆既,可以接受。跟住重點就黎啦,食完之後發現地下有曱甴!有圖有真相啦,圖二有圖慎入!‼️‼️‼️💢💢💢就係我隔離,仲要後尾隔離檯客人走左,(疑似)老闆娘坐係度埋數都可以見唔到,個位其實都幾顯眼,就cashier前面,其他waiter行過又係可以完全見唔到既😑😑喂呀大佬,本身有曱甴已經唔可以接受,你仲要唔醒少少執走 ,由得佢係度平靜裡安躺成個鐘都無人理🙄🙄🙄🙄🙄🙄另外餐廳只收現金八達通,用餐時間60分鐘(以前開左無幾耐既時候幾好食真係多人會趕,但依家都無咩人等位,我地坐左差唔多兩個鐘都無趕~不過我以後都唔會再去🫣味道:6/10 (衛生:1/10 1係比隻
舊墟小店~食物正常但衛生環境好大進步空間😵‍💫

💛冬陰功吉列蝦義大利飯 $79

呢個combination比較少見,幾fresh既🫠

不過我以後都唔會再去🫣

味道:6/10 (衛生:1/10 1係比隻曱甴唔係係我碟野入面)
性價比:6/10

📍Homy Cafe
上水新祥街21號地下

📌人均消費: $51-100
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #打卡餐廳 #risotto