2015-01-16 1905 瀏覽
阿拉丁一向都係我地既飯堂, 因為又抵食又好食, 所以再黎食過. 平時每次黎都係叫咖哩魚set , 但今次試下新野, 原本想散叫, 但係散叫唔抵, 所以試下咖哩蝦set.一個set 包括: 炸薯角, 鐵板雞, 咖哩蝦, 白飯或印度尖米飯, 烤餅, 脆餅, 兩柸飲品.炸薯角(4件) – 前菜, 係我既最愛, 外裏炸得好脆, 裏面包住既係薯仔蓉, 配綠色既淡咖哩辣醬, 好開胃.去骨燒烤雞(4件) - 鐵板雞係用紅咖哩甜辣醬腌左之後去烤既雞, 放向鐵板上枱. 雞下配菜係洋蔥, 我鐘意向佢岩岩上枱重係熱既時候, 加d 檸檬汁上去, 正! 由於佢係烤, 所以比較干身.咖哩蝦 - 黃咖哩醬….蝦十分之十分之”聲”…..好彩係甜甜地既黃咖哩醬, 送飯同點烤餅一流 ! 我最後只係食左一隻蝦………………白飯或印度尖米飯(1份) – 二簡一, 去得食印度野, 梗係簡印度尖米飯, 尖米飯染左黃色, 紅色, 但其實冇味, 飯味唔重, 口感唔同白飯, 比較硬.烤餅(2件) - 腍腍地, 好有口感, 但都係同飯一樣, 都係冇味既, 不過用送黃咖哩醬或送餸係最好既, 因為唔係影響咖哩既味道.脆餅(1件) - 第一次食
炸薯角
鐵板雞

印度尖米飯/烤餅(
脆餅(1件) - 第一次食, 一開始係脆既, 但過左半個鐘, 就開始腍啦, 所以要早d 食左佢, 一樣冇味, 不過脆脆地, 幾特別, 都係要黎點醬食.
脆餅
芒果乳酸-飲品就唔講啦, 因為冇特別… 只係想飲凍既又唔太甜既野. (拉茶- 味道比較甜)
芒果乳酸
總括黎講,我地係覺得好味既,除左個蝦之外,而且價錢合理。

題外話/補充資料: 水準係有少少下降。。
2015-01-14
炸薯角