餐廳: 良記餐廳(老鳳冰室)
資訊:

2016-02-20 763 瀏覽
尼個波波奶茶,應該係尼度最出名嘅嘢!奶同茶嘅比例平衡得唔錯,好夠凍,粒奶茶波波好耐都未溶得晒出前一丁的麵質煮得幾好,唔會過淋芝士味道同喺其他地方食到嘅差唔多,無乜特別過人之處,不過豬頸肉就幾香。麵質軟硬度剛好,只係一個出前一丁嘅份量,對我而言確實係唔多夠呢!大大塊多士上面鋪咗層厚厚的金黃色炒蛋仲有飽滿蝦球,加埋香氣迫人的黑松露,賣相幾吸引蝦肉爽口,炒蛋雖然唔係好creamy嗰種,不過亦唔會炒到老晒,如果個多士可以整得再脆身啲會更加正!
波波冰鎮奶茶
芝士豬頸肉撈一丁
出前一丁的麵質煮得幾好,唔會過淋
黑松露蝦球炒蛋多士
大大塊多士上面鋪咗層厚厚的金黃色炒蛋
仲有飽滿蝦球,加埋香氣迫人的黑松露,賣相幾吸引

2016-01-14
波波冰鎮奶茶