2020-04-15 208 瀏覽
與男朋友撐枱腳慶祝紀念日,所以先出山,嚟到觀塘嘅西餐廳人唔多,最好嘅係餐廳好闊落,枱與枱之間隔得好開,我哋嘅座位幾乎都聽唔到人地講咩,正好俾我哋享受2人寧靜嘅小空間我哋叫咗2個main dish,一個係Wellington beef,menu寫話製作需時,我哋一邊食住千島醬脆片,一邊等Wellington beef比我哋想像中大件,兩個人食份量都好多,外表金黃嘅酥皮,包住牛柳,忍唔住想快啲切開入面嘅牛柳粉嫩,有蘑菇蓉包圍住,底下仲有唔少蔬菜外皮個crust好薄好脆,包住嘅蘑菇鹹好濃郁,牛味亦甚濃配菜有紫薯蓉,食落香甜,係balance到威靈頓牛柳嘅味道另一個main dish就揀咗DIY pasta,有好多選擇,而我哋就揀咗:醬汁~黑松露醬意粉~闊條面餸菜~菠菜,帶子因為成個配搭都係我哋自己揀嘅,所以都揀咗啱我哋口味嘅材料,只不過揀完都有啲驚會唔好食架好彩個意粉最後都冇令我哋失望,闊條面係蛋黃色,食落有嚼勁黑松露醬好香濃,每一條麵都掛滿醬汁加上新鮮菠菜,煎得好靚嘅帶子整體估唔到都幾夾
與男朋友撐枱腳慶祝紀念日,所以先出山,嚟到觀塘嘅西餐廳

beef Wellington

入面嘅牛柳粉嫩,有蘑菇蓉包圍住,底下仲有唔少蔬菜
外皮個crust好薄好脆,包住嘅蘑菇鹹好濃郁,牛味亦甚濃
配菜有紫薯蓉,食落香甜,係balance到威靈頓牛柳嘅味道
DIY pasta

醬汁~黑松露醬
意粉~闊條面
餸菜~菠菜,帶子

好彩個意粉最後都冇令我哋失望,闊條面係蛋黃色,食落有嚼勁
黑松露醬好香濃,每一條麵都掛滿醬汁
加上新鮮菠菜,煎得好靚嘅帶子
整體估唔到都幾夾