2018-05-05 120 瀏覽
今晚老公同我去咗樂園,之前已經聽聞呢間餐廳最出名就係廚師發板同怪獸雪糕我哋去到餐廳門口已經覺得好友樂園氣氛👆🏽餐廳門口佈置可愛開心,而且有好多board games提供俾各位食客玩,格局非常適合一大班人你gathering或幾個姊妹食tea談心睇完menu,我地叫咗黑松露香煎我剛意大利飯同意大利黑松露吞拿魚pizza無幾耐嘢食已經到啦👆🏽黑松露香煎鵝肝意大利飯😍😘鵝肝大塊又肥美,望落脹卜卜,外面煎得微微脆,內裏微熱啱啱熟,咬落油香四溢意大利飯應該用咗頗多忌廉去整,食落滑溜軟糯,加埋黑松露嘅獨有香味同鵝肝嘅鮮味,每種味道都好balance🤤,非常有誠意及用心去整嘅意大利飯👆🏽意大利黑松露吞拿魚pizza,用咗頗多黑松露及芝士去焗,非常之香,加埋鬆化嘅吞拿魚肉,好惹味🤤如果薄餅底薄少少,就啱哂我(不過我老公鐘食厚底)食完主菜之後,我哋各加$48就可以享用新推出嘅特色甜品,分別有蜂蜜鮮果窩夫及綠茶熔岩蛋糕(餐牌上係朱古力熔岩蛋糕,不過多個選擇,幾好啊)甜品用了Sailor Moon公仔裝飾,賞心悅目,啱哂一眾美少女戰士fans😍👆🏽蜂蜜鮮果窩夫,窩夫鬆脆,配藍莓味雪糕及楓香味十足又滋潤嘅蜂蜜

無幾耐嘢食已經到啦

黑松露香煎鵝肝意大利飯

意大利黑松露吞拿魚pizza

蜂蜜鮮果窩夫(左),熔岩綠茶蛋糕(右)

蜂蜜鮮果窩夫

👆🏽蜂蜜鮮果窩夫,窩夫鬆脆,配藍莓味雪糕及楓香味十足又滋潤嘅蜂蜜,好滿足

熔岩綠茶蛋糕

👆🏽綠茶熔岩蛋糕,海綿蛋糕鬆軟,綠茶moose滑溜味濃,猶如飲完一杯綠茶咁
好味嘅甜品的確為一餐飯劃上圓滿嘅句號🤤
2018-05-03
黑松露香煎鵝肝意大利飯
意大利黑松露吞拿魚pizza
蜂蜜鮮果窩夫(左),熔岩綠茶蛋糕(右)
蜂蜜鮮果窩夫
熔岩綠茶蛋糕