2018-08-15 1297 瀏覽
"Ashash 觀塘小口袋💕" ~ The best cold udon!如果觀塘有邊間係必食,我一定毫不猶疑答係"鰹烏冬"😍😍😍😘😘😘我由佢試業食到佢而家搬大舖,對佢嘅愛真係無變過❤❤首先我係超級無敵二鐘意食凍烏冬,但無奈香港專門做手打烏冬嘅真係唔多! 雖然佢未必比不上日本既水準但佢试堅持喺香港做手作烏冬呢份誠意真係加哂分💪💪海苔竹廉凍烏冬: 呢個係招牌亦係我嘅至愛,好快賣哂架😂😂 淨係得幼烏冬但都好夠咬口,好QQ喔😋😋 吳好睇佢青BB甘,其實佢係無咩海苔味嘅,但你會見到粒粒海笞粉,真才實料嘅👍👍 同埋佢嘅烏冬非常掛湯!!所以同日本醬油,鮮磨wasabi,薑容同葱係絕配!骨付雞: 又係佢既招牌配菜!用左日本四國香科去調味,好有風味!同埋雞肉煮得啱啱好,好滑嫩又厚肉!份量可能對男仔有啲少,可能會幾個鐘就肚餓🤣
我由佢試業食到佢而家搬大舖,對佢嘅愛真係無變過❤❤

份量可能對男仔有啲少,可能會幾個鐘就肚餓🤣
  • 海苔烏冬
  • 骨付雞