2021-06-09 299 瀏覽
經過很多次,總找不到時間同人一齊去食,到終於有機會去食,職員告知6月14號就執笠🥲🥲想再幫襯就要去其他分店拉。一路都有留意呢間黃店,雖然地點不算方便😣,係鳳德邨對面呢日平日夜晚8點幾去到,店內可坐8個人,雖然會迫點,但店內設計不錯~幾有情懷麻雀雖小 但五臟俱全(基於不想影到其他人樣,或令其他人不適,所以盡量只影不影響人的地方🙈)老老實實以呢個地區來講,價錢有少許偏高,不過單睇圖都覺得好吸引~🤩差唔多款款都想食~😋😋都幾多特別嘅甜品簡,岩哂三心兩意嘅女士們😋😋😋正我哋兩人叫左兩款甜品🍮😋伯爵茶燉法式燉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️本身好鍾意飲茶,呢款甜品伯爵茶味好重~重記得6-7年前乳酪雪糕好hit~以前成日食。😆燉蛋再配上乳酪雪糕,就算食完飯再食都無冇咁制😋😋Next~🍮🌹玫瑰莓心配乳酪雪糕心太軟⭐️⭐️⭐️⭐️我自己食開朱古力心太軟,想試新口味,所以叫左玫瑰莓心🌹😘同行者鍾意食呢個多點~🤔我自己偏向鍾意整個心太軟都是軟軟濕濕,呢個則是外煙韌,內是流心👍🏻一切落去~🤩🤩內餡則流出~下次食要準備好相機,影出來個效果一定好靚~🤩再加埋環境佈置不錯~😘😘另外,如果玫瑰味重點會更好~真是想再試其他甜品,可惜以後只可以去
一路都有留意呢間黃店,雖然地點不算方便😣,係鳳德邨對面

我哋兩人叫左兩款甜品🍮

😋伯爵茶燉法式燉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
伯爵茶法式燉蛋配乳酪雪糕

本身好鍾意飲茶,呢款甜品伯爵茶味好重~
重記得6-7年前乳酪雪糕好hit~以前成日食。😆
燉蛋再配上乳酪雪糕,就算食完飯再食都無冇咁制😋😋

Next~🍮

🌹玫瑰莓心配乳酪雪糕心太軟
⭐️⭐️⭐️⭐️
  玫瑰莓心配乳酪雪糕心太軟
我自己食開朱古力心太軟,想試新口味,所以叫左玫瑰莓心🌹

另外,如果玫瑰味重點會更好~

真是想再試其他甜品,可惜以後只可以去其他分店了😢