餐廳: Dim Sum Library
資訊:

如果你想搵精緻,靚靚嘅環境食點心,太古廣場嘅Dim Sum Library就係你絕對唔可以錯過嘅地方。最近我親自到訪,特別要分享的是他們全新的酥皮點心系列,非常好食! 胡同食譜 四川風味麻婆豆腐酥我特別鍾意食酥皮點心,所以一試到呢款麻婆豆腐酥,我立即就愛上佢啦。佢嘅脆皮包住滑嫩嘅豆腐,特別啱四川菜愛好者。仲有一個有趣嘅小秘密,佢嘅食譜係取材自佢地姊妹餐廳胡同 (Hutong)極品和牛黑椒酥皮點心仲有一個招牌,就係極品和牛黑椒酥。佢係改造自傳統蘿蔔絲酥餅,用咗頂級和牛肉同黑椒醬,外皮香脆,內餡鮮美多汁,咀嚼間散發出美妙滋味。唔單止以上呢啲好味嘅選擇,仲有其他啱啱咁出爐嘅點心:沙薑雞酥白汁雜茵酥(素食)羽衣甘藍星班腸粉 🌟帶子胭脂餃自家甜辣醬蒸盤龍茄子 🌟 甜甜酸酸好似咕嚕肉咁 家鄉炒粉絲 🌟 小小鑊氣好似煲仔飯咁 好好食 最後有個甜品🍮大家唔好錯過喺11月5號之前試味呢個酥皮點心系列嘅機會! 📍地址:Dim Sum Library
酥皮點心系列
胡同食譜 四川風味麻婆豆腐酥
極品和牛黑椒酥皮點心
和牛黑椒酥
唔單止以上呢啲好味嘅選擇,仲有其他啱啱咁出爐嘅點心:
沙薑雞酥
白汁雜茵酥(素食)
白汁雜茵酥
家鄉炒粉絲 🌟 小小鑊氣好似煲仔飯咁 好好食
家鄉炒粉絲
最後有個甜品🍮
開心果乳凍
大家唔好錯過喺11月5號之前試味呢個酥皮點心系列嘅機會!

📍地址:Dim Sum Library
2023-09-21