2022-07-18 118 瀏覽
今日忽然拉麵癮起, 所以就去咗 ❥⧽三代目 ❥⧽ 食拉麵喇。餐廳以紅, 黑色為主, 走型格路線, 裡面有好多卡座位, 幾闊落所以坐得好舒服。𓊈海之天婦羅𓊉天婦羅有蝦, 鯛魚, 黑松露帶子, 墨魚同紫蘇葉, 外層全部都好酥脆。蝦好大隻, 肉質結實彈牙。鯛魚新鮮嫩滑。帶子中間加咗黑松露, 味道好香有層次感。𓊈照燒魷魚筒𓊉一上枱就已經好香喇, 魷魚筒脹卜卜超級爽口, 個人最鐘意食魷魚鬚位, 比較煙韌有咬口, 照燒汁比例剛好, 唔會太甜蓋過魷魚味。𓊈紫蘇燒豚梅肉拉麵𓊉好欣賞塊豚梅肉, 好肥美, 脂肪同肉嘅比例好平均, 唔會太肥膩/ 太瘦乾爭爭。溏心蛋好流心, 蛋黃大大粒, 好好味。𓊈辛燒豚梅肉拉麵𓊉如果鐘意食辣嘅話, 真係可以試吓呢個辛燒拉麵, 個湯底好香濃惹味。𓊈巨峰梳打 ✧ 白桃梳打𓊉本來以為係機出嘅梳打, 點知係原支樽裝梳打, 喜出望外, 一扭開樽蓋已經有陣陣香味, 加埋冰一齊飲, 唔會覺得太甜, 好好飲!✧✧ 餐廳食物種類真係好多, 座位又好舒適, 好適合想靜靜地食飯傾計嘅朋友。

𓊈海之天婦羅𓊉

𓊈照燒魷魚筒𓊉