2021-11-11 196 瀏覽
N年未食過韓燒了,我都唔知咩原因。今日心血來潮想食肉,自然諗起食韓燒。呢間燒鬼,有幾個任食plan俾顧客選擇。當然愈多種類,愈長時間,要飲野既,價錢自然貴D。我地係午市去的,最終揀左基本既任食plan,即是一小時,不包飲品,D肉類最基本的,價錢係$158一位,再收加一服務費。點解我地揀最基本,唔加任何升級,因為我地覺得反正我地都係主要食肉,基本個個plan已經有齊我地想食既肉。而午市我地覺得一小時都夠食,即使俾多D時間我地,都係食多少少,唔係咁化算。不如地食快D,而唔飲野又可以食多D。呢個就係我地既策略XD侍應哥哥(我地覺得係老闆)係我地一入黎己經好詳細咁解釋有咩plan同有咩野食,亦都提我地一小時大約食到5轉野食左右,俾我地參考,又提我地叫一份即是一件肉,唔係一碟肉,相當好人同細心,值得加許。而且即使我地無叫野飲,侍應們都會俾茶我地飲,太好了。之後我地點野食,呢間餐廳係用手機點,我成日覺得手機點餐係好好既科技,手機點餐,可以環保,又唔洗口同鼻拗嘈交話漏單。侍應又可以做小收單呢一項工作,專心上菜同收碟。我地點完十幾樣野食,原本都預係黎唔齊。大家都明啦,食放題,任食既野,點左既數量,款式

我地點完十幾樣野食,原本都預係黎唔齊。大家都明啦,食放題,任食既野,點左既數量,款式永遠都黎唔齊,但呢一間餐廳竟然真係黎足我點既野食同數量,抵讚。

肉質係屬於高質既牛肉,絕對唔對擺左好耐既肉,燒出黎滑身,口味當然十分嫩,配上白飯,一流。我以為自己去左高級既韓國菜食緊既肉。

牛舌係我俾最高分,入口爽身,咬落唔黏口,亦唔會好硬。

海鮮類就相對失色。唔記得講,每人會交一份刺身或海鮮,刺身無影相。送既野食就相當無肉食咁滋味了,不過,都合格既!

我地食左大概5轉野食,侍應哥哥又講得好準。

食完一小時,唔知係咪無新客入座,無人趕我地走,我地坐多左十分鍾,先叫埋單。