2024-02-06 434 瀏覽
今晚喺中環約朋友食飯,朋友揀咗這一間,話價錢唔貴而且甜品好好食餐廳好特別有兩層,今日我哋就上咗上面嗰層餐牌選擇唔算好多,不過樣樣都好特別,各有特色 龍蝦湯蕃茄長通粉配雞胸+秘製青蘋果柚子漬帶子配沙律+ 薯條+肉桂蘋果金寶龍蝦湯蕃茄長通粉配雞胸雞胸嫩滑有慢煮感覺, 龍蝦湯鮮味濃鬱因為湯底超好味,所以略嫌湯底有啲唔係好夠秘製青蘋果柚子漬帶子配沙律+ 薯條帶子新鮮配青蘋果柚子汁食落清新, 秘製醬汁好特別, 不會太甜又不會太酸,令到下面蔬菜 都生色不少, 同埋感覺好健康薯條原來係粗薯條,啱啱新鮮炸起, 重薯仔香味玉桂蘋果金寶完全冇諗過係咁好食下面嗰個pan係超級熱辣手,原個入去焗爐嗰度焗,然後上面再放一球雪糕, 去超熱嘅蘋果金寶加勁凍嘅雪糕, 冰火融合,放入口嘅時候覺得蘋果金寶太熱但又食到一啲雪糕仲有下面的蘋果金寶,唔會太甜又唔會覺得好酸, 配埋上面雲呢拿雪糕剛剛好超級推薦到店一定要試下這一個肉桂蘋果金寶

餐廳好特別有兩層,今日我哋就上咗上面嗰層

餐牌選擇唔算好多,不過樣樣都好特別,各有特色

龍蝦湯蕃茄長通粉配雞胸
秘製青蘋果柚子漬帶子配沙律+ 薯條
肉桂蘋果金寶

龍蝦湯蕃茄長通粉配雞胸
雞胸嫩滑有慢煮感覺, 龍蝦湯鮮味濃鬱
因為湯底超好味,所以略嫌湯底有啲唔係好夠

秘製青蘋果柚子漬帶子配沙律+ 薯條

薯條原來係粗薯條,啱啱新鮮炸起, 重薯仔香味

玉桂蘋果金寶
完全冇諗過係咁好食