餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2023-01-09 161 瀏覽
呢排都幾多野做,個人一忙壓力大就想食辣野抒解下😂😂朋友仔唔想食太辣,又想過下口癮,酸酸辣辣就最岩❣️早排就去試左呢間酸菜魚🐟又幾有驚喜🥹🫶🏻✨當日我地星期六去係無午市套餐既,全日都係做單點~中午去見到大部分客都食緊酸菜魚,仲可以加湯打邊爐🫣見佢寫到食神推介,就試試佢啦🤭🤭✨🥢香油海蜇 $𝟜𝟝花椒油應該好重手😂一放入口個下超濃花椒香,我本身鐘意花椒味就覺得好正😳佢麻得黎唔會辣,微微酸既醋汁加埋冰涼既海蜇,脆口清爽,仲好開胃😋份量都唔少,推介🫶🏻💓🐟必食冷鍋酸菜魚 $𝟚𝟛𝟠冷鍋意思指上枱時唔需要點火加熱即刻可以食,係四川既一種烹調方法😙佢既好處係唔怕啲魚肉會滾到鞋,亦唔會令魚肉散開❤️‍🔥食個時要小心啲,因為成煲野都熱辣辣🔥🔥我地叫左小辣,鐘意食辣既朋友仔可以再叫高一度😳~份量足夠𝟚-𝟛個人食,最驚喜係佢啲魚肉係好厚身,啖啖肉得黎超滑嫩,食落仲要好鮮😍😍另外有啲大豆芽、窩荀片、寬粉係底,啲寬粉超入味,軟糯ℚ彈,真心好少食酸菜魚寬粉係唔夠食🤤🤤✨不過佢酸菜偏碎同少,鐘意食酸菜既就會唔夠喉🫣同埋個湯略嫌油左啲啲🤏🏻🥠黑糖糍粑(細) $𝟜𝟚佢地既糍粑口感係偏厚實,外層好脆,裡面煙韌得黎唔會痴牙,米香

🥢香油海蜇 $𝟜𝟝
香油海蜇

🐟必食冷鍋酸菜魚 $𝟚𝟛𝟠

🥠黑糖糍粑(細) $𝟜𝟚
佢地既糍粑口感係偏厚實,外層好脆,裡面煙韌得黎唔會痴牙,米香幾出😋😋不過佢地既紅糖漿係偏水,我自己就鐘意杰身啲既🤣🤣

🥤蜂蜜雪梨梳打 $𝟛𝟡
好大杯,建議叫既話一定要撈勻啲個底,如果唔係會好似我咁飲左大半杯無味梳打水😂😂
蜂蜜雪梨梳打

ℙ.𝕊. 佢地性價比係幾高,酸菜魚真係值得一試❣️而且環境都幾乾淨,有機會都會同朋友仔再翻兜😙
香油海蜇
  • 黑糖糍粑