2017-09-25 363 瀏覽
同另一半行開尖沙嘴,突然間想食生蠔,上open rice搵下附近邊到有生蠔食,見到呢間Bora seafood 就試下啦,地址寫系K11 3樓,搵左一陣,原來位置都幾隱匿,係百樂潮州隔離,入到去發現原來佔地都幾大,分三個區域,「露天區」「酒吧區」「餐廳區」,問問職員,原來「酒吧區」開到零晨2點,「酒吧區」同「露天區」環境幾好,Bar枱好靚,啲Bartender 個個都幾靚仔下次夜晚都可以同朋友黎吹下水飲下野。入到「餐廳區」,見到有live band設施,一問之下原來每日都有歌手自彈自唱或者琴師伴奏嫁,想唱live band 既各位可以黎食飯之餘一展歌喉啦,重點係唱live band 吾洗錢嫁我同另一半被安排坐卡位,卡位好闊落好舒服,就算坐4個人都仲有好多位,首先黎左生蠔,因為另一半吾食生蠔既,所以只系叫左6隻tia-maraa oyster ,廚房系開放式,所以見到廚師們一接到order 就即時開蠔啦,生蠔好鮮甜好新鮮岩哂我呢啲「蠔精」,再黎系酥皮龍蝦湯,龍蝦湯好濃味,飲得出真系用左好多龍蝦去煲,而吾系好似出面有啲餐廳甘用罐裝。再黎燒春雞,春雞肉好嫩滑,吾會煮到好鞋,抵讚最後黑毛豬肋排
下次夜晚都可以同朋友黎吹下水飲下野。

最後黑毛豬肋排,最欣賞系個焗薯,配埋豬肋排個汁一齊食就最正,豬肋排好惗身,吾會好韌,整體黎講都真系幾好,個個職員都有問必答,仲好熱情帶住我地周圍行參觀添
Mara  oyster
美國燒春雞配意式雜菜