2018-09-18 187 瀏覽
早排同朋友嚟咗呢間餐廳食飯聚舊,聽聞係唔錯嘅半自助餐,所以好期待。主菜係落order叫嘅,本來諗住要等,想出去攞其他嘢食先,但估唔到佢好快就上菜,侍應好貼心叫我地趁熱食,於是就食咗主菜先啦。我叫咗嘅主菜係法式寶雲酥羊架,佢嘅麵包糠好香脆,裏面又包含咗蒜蓉、芥末、蜜糖等等嘅香料,非常之入味。另外,佢配嘅薯菜都好特別,係乾嘅香蒜、紫薯片、秋葵乾同蕃茄仔,口味清新,口感乾脆,又可以中和下濃烈嘅羊羶味。總括而言幾中意呢道菜。我其中一個朋友就叫咗波士頓龍蝦米占多,濃郁嘅芝士撈埋龍蝦肉同各種配料,非常creamy。自助餐吧有嘅食物包括:餐湯、新鮮海鮮、沙律、飲品同甜品。甜品有啫喱同4款蛋糕,包括tiramisu、檸檬、朱古力同藍莓,每款都係小巧細細份易入口。魚生都好新鮮。有好多款新鮮海鮮,包括:生蠔、凍蟹、翡翠螺、青口同凍海蝦,種類繁多,而且都好鮮甜。唯一係生蠔有少少沙,希望可以再洗乾淨d。價錢方面,因為係星期五晚會貴少少,每人$328再加一,同外面啲酒店自助餐價錢不相上下,但因為呢度食物質素都唔差,所以可以接受。

法式寶雲酥羊架

波士頓龍蝦米占多

自助餐吧有嘅食物包括:餐湯、新鮮海鮮、沙律、飲品同甜品

魚生都好新鮮。

• 法式寶雲酥羊架