2018-06-06 349 瀏覽
食放題,食放題,食放題......今日約左frd去夢工房西日料理食放題,大家都留左肚子陣間要食多d,不過夢工房有太多選擇,最後肚子敵不過喇,個個捧住個肚走,哈哈七點去到已經有好多人,好在餐廳環境大,好多位,唔洗點等就入得。餐廳嘅裝修好特別,有d韓風,band房feel嘅感覺。冷氣夠,超涼爽;卡位多,座位鬆動,唔會太迫,係個幾適合聚會嘅地方。飲品款式非常多,有唔同嘅紙包飲品,汽水,吧枱櫃仲有幾款清酒,梅酒添,淨係飲品已經多到難以選擇!食放題最緊要係個刺身,豬點左最愛嘅三文魚、甜蝦、北寄貝和榮螺片等,賣相睇起黎都好新鮮,而事實上味道都符合外表嘅鮮美,抵讚👍三文魚唔腥,有口感,唔會好似出面有啲食落好膠咁。甜蝦刺身鮮甜唔會腥。南瓜天婦羅焦脆,好香南瓜味,咬落唔乾。虎蝦天婦羅大大隻,外脆內軟,蝦味鮮甜。燒羊架超正,燒得金金黃黃嘅羊架,非常吸引,見到已經垂涎欲滴。食落非常香口同入味,肉質嫩滑多汁,再encore左一次。壽司方面我地都食左好多,可能大家會主力食刺身,免得食成嚿飯太快飽,但我地都鐘意食壽司果D款式。而呢度嘅飯都唔會好大嚿,亦都係屬於好食。點左豬喜歡嘅火炙芝士三文魚,火炙芝士帆露帶子壽司
放題,食放題,食放題......

刺身

天婦羅

燒羊架

壽司方面我地都食左好多,可能大家會主力食刺身,免得食成嚿飯太快飽,但我地都鐘意食壽司果D款式。而呢度嘅飯都唔會好大嚿,亦都係屬於好食。點左豬喜歡嘅火炙芝士三文魚,火炙芝士帆露帶子壽司同火焰芝士蝦壽司,肚子容量有限數,否則再encore

壽司

叫左串燒,有雞軟骨,雞肉串,另外仲叫左多春魚同燒三文魚骨。燒三文魚骨好好食,夠滑,又好香三文魚味,唔太漏,好食

串燒及燒三文魚骨

甜品選擇多,差唔多有十幾款,蛋糕,Mousse,豆腐花,啫喱,各式各樣都有。但 除咗唔同嘅甜品之外雪櫃裏面仲有唔同款式嘅雪糕,睇見就開心。

不過最吸引係焦糖海鹽雪糕,Tiffany blue嘅顏色,超靚呀。味道方面帶少少鹹,唔會太甜,口感較creamy,唔錯。
焦糖海鹽雪糕

今晚食到好飽呀,呢上菜速度夠快,冇漏單,寫幾多黎幾多,唔錯。而侍應姐姐亦好爽手,密密執

刺身
天婦羅