2020-07-02 485 瀏覽
今日同D 朋友飯聚,想坐得耐D傾下計通常我地都會揀打邊爐識食梗係食海鮮先,咁個湯底就會更加甜,我地叫左碟波士頓龍蝦🦞,超新鮮超甜,龍蝦肉好爽口唔會晦淋淋,蟹鉗好正,好大舊,通常朋友仔都會讓比我食🥰🥰另外呢到D 脆鯇魚🐟好正,真係脆卜卜,我試過市面上有火鍋店係用普通鯇魚片,質感同個味都差九條街,一碟份量仲要唔少獅頭鵝腸又係又一經典,而家呢個餸出面食飯買少面少,無乜幾可撞啱有得食,但偏偏呢到就有嘞。鵝腸係要有D油先好食,好肥美,大大條因為友人唔食牛,所以叫左黑豚肉食,嘩,不得了🤩。睇到塊肉D油脂分佈又靚又平均,一圈圈排得整整齊齊,又唔會因為解凍後淋pat pat,見到都流晒口水啦,即刻變左隻食肉獸而蔬菜我地就揀左近年大熱嘅萵苣,最後食可以吸曬D 海鮮同肉汁,爽脆或淋身豐儉由人,我就鍾意淋滋滋,因為咁先入味嘛我地幾個最後要捧住個肚,去商場散左2.5 小時步先攪得掂🤪🤪
今日同D 朋友飯聚,想坐得耐D傾下計通常我地都會揀打邊爐