聖誕佳節,唔少餐廳都加入咗聖誕元素,好耐無黎長沙灣「𝙲𝚘𝚗𝚝𝚛𝚊𝚜𝚝」佢地都加入左聖誕菜式,黎緊假期哩幾日都可以去打卡啦🥴《 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 》$𝟷𝟸𝟾 𝟺.𝟻 / 𝟻店家最出名嘅手作雪糕加窩夫🧇 以聖誕樹嘅包裝呈現出嚟🎄手作雪糕奶味好重,質地較結身~ 而窩夫外脆內軟,抹茶味濃郁,所以就算加埋忌廉一齊食都唔會太甜😋 最後口腔仲帶點甘甜👍🏻 而旁邊嘅蕨餅好煙韌,成個甜品份量好大夠兩個人𝚂𝚑𝚊𝚛𝚎😍《 𝙵𝚎𝚝𝚝𝚞𝚌𝚒𝚗𝚎 𝚠/𝙲𝚛𝚊𝚋 𝚁𝚘𝚎 𝚂𝚚𝚞𝚒𝚍 𝙸𝚗𝚔 》 $𝟾𝟾 𝟺 / 𝟻意粉有魷魚仔、蟹籽等加持,所以食落口感豐富👍🏻 意粉好掛到墨魚汁,係略厭汁醬過鹹扣左少少分🤏《 𝙶𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛𝚋𝚛𝚎𝚊𝚍 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙱𝚞𝚛𝚗𝚝 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙲𝚊𝚔𝚎 》 $𝟻𝟸 𝟹.𝟻 / 𝟻朱古力同芝士蛋糕層次分明,濃厚嘅朱古力表面放咗紅桑子點綴,朱古力層口感比較黏,感覺有啲飽滯,而且蓋過左芝士蛋糕嘅味道,有少少失左平衡🤏《 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 》 $𝟺𝟺 𝟺 / 𝟻拉花細緻,入口香滑,茶味更濃會仲正🥴整體色香味都唔錯,價錢亦公道合理👍🏻————————

《 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 》 $𝟺𝟺 𝟺 / 𝟻
拉花細緻,入口香滑,茶味更濃會仲正🥴

整體色香味都唔錯,價錢亦公道合理👍🏻
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛