2018-10-21 277 瀏覽
尖沙咀多食肆多選擇~正正因為咁,所以選擇困難症又發作😣見呢間個名咁優雅~古琴雅苑 又喺西鐵站附近 就試下啦🤗我哋今次五個人可以叫多啲嘢食,試多啲嘢~首先黎個冷盤揚州水晶肉再嚟個魚羹~呢個做得幾好~平時飲魚羹係食唔到有魚味🐟呢個有魚味得嚟又唔腥👍我以為慢煮16個鐘以上會係西餐,原來中餐都20小時😚d肉霖晒嗱☺加埋呢隻飽,一定係中餐🤣主角黎嗱👏👏唔少得師傅現場表演薄切首先俾碟最脆最酥,一隻鴨得10幾塊既一口酥您過住口隱先~跟住排到靚靚最想介紹係塊包,真係好薄好薄,好似張紙~可惜影唔到個效果😪再加d肉,好好味呀😍呢個炸得好好,個粉用得啱啱好,唔會覺得太多,魚好滑,再加埋d汁,真係好味~食完咁多好野,黎個清清地既津白做結尾,雖然話清,其實都係好濃郁既金華火腿湯做底😆甜品有我都係第一次食嘅羅漢涷~ 好似涼粉但係有羅漢果味~鍾意嗰陣味嘅人一定好鍾意👍
我哋今次五個人可以叫多啲嘢食,試多啲嘢~

揚州水晶肉

首先黎個冷盤揚州水晶肉
香菜鮮魚羹

慢煮20小時安格斯牛立方

加埋呢隻飽,一定係中餐🤣

主角黎嗱👏👏

唔少得師傅現場表演薄切

首先俾碟最脆最酥,一隻鴨得10幾塊既一口酥您過住口隱先~
北京烤填鴨

跟住排到靚靚
北京填烤鴨

最想介紹係塊包,真係好薄好薄,好似張紙~可惜影唔到個效果😪
再加d肉,好好味呀😍
風味松子魚

金腿膿湯津白