2022-05-22 1738 瀏覽
餐廳裝修好有老香港嘅感覺 非常有特色😮 今日就嚟咗呢度食早餐 同同事一人嗌咗一碗湯粉 另外同事見到有個加錢加配多士或者雞尾包🥯 所以如果就咁一碗湯粉唔夠飽嘅話 都仲有更加多嘅選擇㗎自家回鍋肉湯上海幼麵自家製回鍋肉唔算太辣 而且係三層肉嚟嘅 肥膏瘦肉肥瘦分明 每片有一定嘅厚度 而且瘦肉方面唔係太韌似豬扒嘅部分 比起外間嘅回鍋肉係罐頭回鍋肉 呢個自家製回鍋肉真係好特別🐷 叉燒煎蛋湯上海幼麵呢碟賣相就弱啲喇 但係鍾意清清地唔會太鹹嘅話呢一碗就比較啱你 叉燒係半肥瘦嘅 都有大概五嚿 面頭嘅煎蛋就係反蛋嚟嘅🍳 上海幼麵唔係好煙韌嗰種 但係就係好老香港會食到嗰種幼麵質感 麵粉味好香🍜紅腸炒蛋多士啲碟只係加$7 有兩片紅腸 紅腸兩邊都煎得脆口 炒蛋唔算太熟半生熟狀態 所以都幾滑🥚 多士烘得好脆 再配埋牛油🧈 真係可以食一塊外脆內軟嘅多士熱奶茶多奶奶茶雖然嗌咗多奶 可惜上枱嘅時候唔算太多奶 苦澀味都比較重 可能係個茶膽好勁☕️熱檸水熱檸水就正常發揮啦 冇乜嘢好介紹🍋整體來講呢間早餐都算係同區幾抵食 而且餐廳產品特別 裝修又有特色🙈 所以如果咁啱離開葵芳又想搵嘢食嘅 呢間都係一個唔錯嘅選擇啊😺
自家回鍋肉湯上海幼麵
自家回鍋肉湯上海幼麵