成條太康街得呢間餐廳係比較靜少少 老闆好主動叫我哋坐 介紹menu比我地1- 田螺酥皮 個plating有啲樣衰 冇影相 已剝穀既田螺,夾喺塊酥皮餅入面,味道係正常,不過唔夠熱2- Rib eye 5成熟上碟,我未見過西餐晚餐係會比塊咁L薄既牛排,比起大家樂早餐牛扒厚少少。雖然知道生意難做,但比$37X 食個薄排係有啲侮辱😅😅切落去,至少有8成熟😅 真係搞唔掂,同個老闆反映,佢收返塊排再煮過🙏🏻3- 牛排茄汁闊條意粉-> 長通粉 老闆話有個special menu都係牛排茄汁,但轉penne長通粉,雖然我一心想食闊條麵,但叫佢推介咁我就叫咗長通粉。上碟,牛肉醉都冇粒😓😓😓😓😓 剩係得橄欖同埋長通粉,啲長通粉我未掂之前佢已經碎晒,好明顯長通粉本身煮得太耐已經散晒問番老闆,原來佢搞錯咗menu,呢個係本身冇牛排 🙂。。 對唔住都係要彈鐘 因為我本身真係諗住食牛 同埋完全唔食橄欖(其實佢個味道係唔錯,好香辣,係質感太淋同冇牛排😅)4- 彈鐘後的rib eye 變左1成熟塊扒番到黎,勁多筋,唔知點解會食到啲碎骨 都費事再反映。。都直接lur番出黎算切到中間,塊扒已經係生到血淋淋 深紅色
成條太康街得呢間餐廳係比較靜少少
老闆好主動叫我哋坐 介紹menu比我地

1- 田螺酥皮
個plating有啲樣衰 冇影相
已剝穀既田螺,夾喺塊酥皮餅入面,味道係正常,不過唔夠熱

2- Rib eye 5成熟

3- 牛排茄汁闊條意粉-> 長通粉

(其實佢個味道係唔錯,好香辣,係質感太淋同冇牛排😅)

4- 彈鐘後的rib eye 變左1成熟

塊扒番到黎,勁多筋,唔知點解會食到啲碎骨
都費事再反映。。都直接lur番出黎算

切到中間,塊扒已經係生到血淋淋 深紅色 (冇特登影相) 其實真係唔上得碟😅😅😅

今晚再問今次有冇好啲,佢見到塊扒都要再入去搞搞佢😅

呢下我已經笑出聲 點解可以咁伏,塊扒本身質素已經好差(又多筋又有骨 又薄),但要生成咁😂😂😂

5- 彈鐘後的牛扒茄汁闊條麵
終於呢個係正常 有牛扒 個闊條麵質感確實係唔錯 但睇埋個味道係爭少少 要求唔高都OK

6- 甜品 cheesecake
好細件 真係唔係幾好食 😓
2個人加埋都係食左半件,廢事浪費quota😅

總括而言,其實老闆好積極咁樣幫我哋反映番比個廚師聽,亦都有盡量俾返啱既dish
成個廚師咁樣真係搞唔L掂
就算老闆幾好人 都遇上個豬廚師