2012-12-07 67 瀏覽
廿歲已識老闆教頭,以前晚晚打 snooker、落吧劈酒再黎食宵夜,玩得勁開心。間中老闆、粥佬、腸粉佬、煲仔飯阿正,仲有樓面奄仔、阿七、阿肥、阿細,收工拉閘一齊劈酒猜梅到天光七八點,勁癲 ﹗有時又會一齊落酒吧、猜梅、掟飛鏢,非常開心。依家多左好多新面孔,舖位又比以前大左一倍,但依家各散東西了,我都好少黎幫添咯。出品都保持水準,腸粉、粉麵、煲仔食都滿意啦 ﹗ 魚蛋河加腩汁,潮州魚蛋大路既質數,味濃又爽口,合格啦,始終招牌菜唔係魚蛋。牛坑腩撈麵走蔥,都唔知幾多年無黎幫襯喇 ﹗以前無分坑腩唔坑腩,都係牛腩啦。味道同質感比當年進步多倍,好好味 ﹗炆得軟棉又入味,味道真係好香濃,口感鬆化,正噃 ﹗豬潤腸粉,幾十年都係即拉腸粉,新鮮熱辣,米漿調得完美,蒸既火喉又剛好,質感又滑又嫩又棉 ﹗豬潤絲蒸得剛剛好,熱辣辣,爽口又夠滑 ﹗招牌菜即拉腸粉絕對穩陣食得過 ﹗仲有叉腸、牛腸、蝦腸同樣美味 ﹗

魚蛋河加腩汁
牛坑腩撈麵走蔥