2021-06-20 571 瀏覽
我諗唔少人都會慕名而來,而且咁難book位,確實會造就左一種「真係好期待、好想去試啊」嘅感覺。今日我係中午搭正12點walk in,職員有禮,餐具同埋佈置都算乾淨;而且係黃店,第一個感覺係唔錯嘅。不過當啲嘢食嚟到之後,就有啲失望。手工意粉彈性同埋味道都尚可,但水準未至於出色到要專程嚟食 / 翻啅。我與同行友人嗌咗個蟹肉闊條意粉、carbonara同埋凍檸茶。食完嘅感覺如下:1. 我係女士(平時正常食量)都覺得唔夠飽2. Carbonara做法可能係正宗;但以正宗嘅carbonara你嚟講,整得唔好食;而且佢所用嘅肉切到好薄身,冇咬口,亦冇應該要有嘅煎香肉味3. 蟹肉意粉係一般西餐都唔難會食到嘅質素午餐最後埋單$300幾,冇叫到甜品,因為已經俾唔到信心我去試。按:好老實,同樣喺屯門,同樣係黃店嘅西餐,個人認為置樂嗰間彩_ _ _ 食物水準過好多,小店唔在講,仲要係街坊價錢。總之,唔會再幫襯,亦都唔太建議過分吹捧呢間餐廳。鍾意食好西嘅朋友,不妨一試,然後你就會明白我講啲乜。

1. 我係女士(平時正常食量)都覺得唔夠飽

3. 蟹肉意粉係一般西餐都唔難會食到嘅質素