餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2024-03-28 341 瀏覽
金祥排骨麵位於西環西營盤,係香港依然屹立不倒超過三十多年,經常都要排隊。下午五點左右經過見到冇乜人,想住入去食,點知老細話做埋俾你啦,仲以為係下午茶,原來老細意思係做埋我哋跟住就收舖。老字號裝修陳舊。菜膽雲吞排骨麵 $52炸排骨和湯麵分開排骨炸得非常鬆脆,熱辣辣,好味。菜肉雲吞非常大隻,菜肉均勻,味道唔錯。豆漿 +$7 ,豆漿太大杯,不會太甜,豆味濃郁。老字號保持到一定的水準,怪不得客人絡繹不絕。問老細幾點鐘開門?為什麼這麼早就收舖,老細話唔夠人手,早上11點開門,晚上5點到6:00收舖。真的有心來食的,真的要提議留意開舖時間。

老字號裝修陳舊。

菜膽雲吞排骨麵 $52
炸排骨和湯麵分開

排骨炸得非常鬆脆,熱辣辣,好味。

菜肉雲吞非常大隻,菜肉均勻,味道唔錯。

豆漿 +$7 ,豆漿太大杯,不會太甜,豆味濃郁。

老字號保持到一定的水準,怪不得客人絡繹不絕。
真的有心來食的,真的要提議留意開舖時間。
  • 菜膽雲吞排骨麵