2017-08-02 304 瀏覽
第三次黎食喇!點解佢會再翻兜?我諗係因為佢食物多元化,同埋佢又出左新野食既關係吧!今次新出既menu真係為夏日而設,尤其是係飲品,分有酒精成份同特色咖啡凍飲,夠colorful之餘味道都唔錯嫁!😋金錢與浮雲…全部summer drink既名其實都好有趣,我揀哩杯,下層係芒果沙冰,上層係蝶豆花,面頭仲有果汁爆珠!飲落唔會超甜,飲一咬已經好爽!紫薯白汁燴飲配烤大菇及煎香帶子…其實之前望過個餐牌已經想食佢!因為佢好少有咁用左紫薯黎做燴飯既汁,混合左白汁,質感軟滑之中帶點紫薯微粒既薯蓉感覺,有真紫薯味!意大利飯軟糯,唔會太過淋。面頭既大啡菇同帶子都好正!大菇超級juicy,有陣天然大菇既菇香味,所以唔係人人接受到,但我ok wor😜 帶子煎得好靚火候又岩岩好,嫩得黎帶小小彈性,好食!墨魚汁鰻魚薄餅…黑色既墨汁已經夠吸引 依加仲加埋我至愛既鰻魚同pizza😍 芝士份量亦唔少 仲有青瓜粒、黃椒粒帶黎既小清新🌾 批底好薄帶小小韌勁 邊位超脆 咁薄既批底唔會太飽 自然可以食多幾塊!係我近期最喜愛既pizza👅綿綿夏日… 哩個甜品一上枱真係好吸睛!綿花糖勁大個勁高,好有份量。下面既芭菲杯都好足料!由上至

綿綿夏日… 哩個甜品一上枱真係好吸睛!綿花糖勁大個勁高,好有份量。下面既芭菲杯都好足料!由上至下有雪糕、鮮忌廉、粟米片、啫喱、士多啤梨…

綠茶芝士撻配雪糕…芝士撻微暖,芝士味好香,綠茶味又冇俾芝士味蓋過。撻皮可以再鬆化d就更好喇!不過我想講下球雪糕,係某紐西蘭既牌子,點解我會知?因為我屋企岩岩買左盒,話咁快就俾我同家姐清哂!勁好味!

綿綿夏日

2017-07-24